Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Fashion No Filter
Alle nyheder, Indland, Kultur, SOMMERLÆSNING

3 podcasts, som gør dig klogere på modebranchen

Podcasts er geniale, når du vil tilegne dig ny viden på farten – eller i hængekøjen. Vi har samlet tre, der giver dig indblik i moden, dens historie og branchen som arbejdsplads.
Podcasts er geniale, når du vil tilegne dig ny viden på farten – eller i hængekøjen. Vi har samlet tre, der giver dig indblik i moden, dens historie og branchen som arbejdsplads.

Måske er podcasts allerede en integreret del af din hverdag med en god lytte-rutine på vej til arbejde, på løbeturen eller mens græsset bliver slået. Men hvis du lige trænger til et skub til at komme i gang, så er sommerferiens ekstra fritid ret oplagt. På redaktionen er vi fortsat podcast-fans, og mens vi tidligere har slået et slag for en række podcast om ansvarlig modeproduktion og podcasts som BoF PodcastBande á part og Fashion Unzipped, kommer her vores tre favoritter lige nu:

The Cutting Room Floor 

The Cutting Room Floor giver dig interviews med nogle af de folk, der arbejder i modebranchen, som man sjældent hører om: Rag & Bones Senior Designer og Alexander Wangs chefstrateg, for bare at nævne et par eksempler på dem, der fortæller om deres arbejde og vej ind i branchen. Podcasten er drevet af Recho Omondi, en New York-baseret designer, der taler ufiltreret og direkte med sine gæster, så det bliver mere en samtale end et interview. Gode, uddannende insights både til jer, der er i branchen og jer, der vil ind i den.

Fashion no filter

Modejournalisten Monica Ainley og modebloggeren Camille Charriere, også kendt under navnet Camille Over The Rainbow, taler om modeuger, tendenser, bæredygtighed, feminisme og om branchen som arbejdsplads med blandt andet chefdesignere, stylister og journalister og tegner på den måde et realistisk billede af modebranchen. Deres samtaler viser og beviser, hvor ekstremt mange tematikker, der er at tage fat i omkring mode og tøj, når man bevæger sig hele vejen rundt om emnet, hvilket gør den til en god lytter.

Unravel

Unravel laver nedslag i modens historie, der har fundet aktualitet i samtidens historie. Bag showet står modeunderviser Jasmine Helm and tekstilkonservator Dana Goodin, der med podcasten ønsker at uddanne folk om vigtigheden af mode i vores historie og dagligdag. De ser på kostumer i serier og film som The L Word og The Avengers, de ser på fængselsdragter, modeudstillinger og forholdet mellem mode og sex. Lyt endelig med, der er gode historier i vente.