Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Clare Press - Wardrobe Crises
Alle nyheder, Bæredygtighed, Kultur, SOMMERLÆSNING

3 podcasts, der gør dig klogere på bæredygtig mode

Podcasts er geniale, når du vil tilegne dig ny viden på farten – eller i hængekøjen. Vi har samlet tre, der giver dig indsigt i ansvarlig modeproduktion.
Podcasts er geniale, når du vil tilegne dig ny viden på farten – eller i hængekøjen. Vi har samlet tre, der giver dig indsigt i ansvarlig modeproduktion.

Måske er podcasts allerede en integreret del af din hverdag med en god lytte-rutine på vej til arbejde, på løbeturen, mens græsset bliver slået. Men hvis du lige trænger til et skub til at komme i gang, så er sommerferiens ekstra fritid ret oplagt. På redaktionen er vi fortsat podcastfans, og mens vi tidligere har slået et slag for en række podcast om ansvarlig modeproduktion og podcasts som BoF PodcastBande á part og Fashion Unzipped, kommer her vores tre favoritter lige nu:

Wardrobe crises

Vogue Australia’s Sustainability Editor Clare Press har efterhånden sin vante gang i København og deltager både i Copenhagen Fashion Week og Copenhagen Fashion Summit, hvilket blot gør hende endnu mere vedkommende at lytte til på disse breddegrader. I podcasten Wardrobe Crises graver hun – sammen med aktuelle og yderst interessante gæster undersøger hun indgående, hvordan det fungerende modesystem påvirker vores jord og os mennesker udfra temaer, der spænder fra etik over aktivisme til forbrug.

The Fashion Revolution

Hvem der har lavet vores tøj, altså rent faktisk stået med stoffet i hænderne og lavet det til tøj, tager podcasten The Fashion Revolution fat på. Her undersøger Tamsin Blanchard alle de issues, der er omkring fast fashion ved at tale med blandt andet beklædningsarbejdere, supply chain-eksperter, aktivister og politikere og anskueliggør alle de skjulte fakta, der kan gemme sig i en tøjproduktion. Under overskriften ‘Who Made My Clothes?’ ligger fire afsnit, der faktisk er nok til at give dig en god idé om, hvad det egentlig handler om – eller uddybe det, som du måske allerede godt ved.

Wear your values

Bag den engelsksprogede podcast ‘Wear your Values’ er det danske brand Echte, der har slået sig op på en ansvarlig modeproduktion. Podcasten er ideel for dig, der gerne vil have hovedreferencerne på plads, når vi snakker bæredygtig og ansvarlig mode og giver dig samtidig et indblik i, hvordan forholdene på fabrikkerne er, og hvordan man som designer eller producent undersøger dem.