Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Massive nedskæringer rammer Danmarks største pelshus

Hele 25 procent af Kopenhagen Furs medarbejdere må lede efter nye job efter en ny sparerunde hos den danske pelsgigant.
Hele 25 procent af Kopenhagen Furs medarbejdere må lede efter nye job efter en ny sparerunde hos den danske pelsgigant.

De seneste par år er prisen på pels faldet markant, og det har Kopenhagen Fur kunnet mærke. Det, samt fald i mængden af skind, der skal sættes ud på markedet, betyder derfor, at mange medarbejdere i virksomheden må se sig om efter nyt job. Sidste år betød en fyringsrunde at 20 procent af pelshusets funktionærer blev opsagt. Og nu må man skære yderligere i personalet, lyder det ifølge Landbrugsavisen.

“Kopenhagen Fur vil før sommer tilpasse virksomhedens setup til den reduktion i skindmængde, som gennem nogen tid har været forventet i år og næste år. Det indebærer blandt andre tiltag, at virksomheden nu igangsætter en proces med henblik på at nedskalere personaleressourcerne på både funktionærsiden og timelønsdelen,” skriver Kopenhagen Fur, ifølge Landbrugsavisen, i en pressemeddelelse.

I praksis betyder det, at mellem 130 og 150, altså cirka hver fjerde, af Kopenhagen Furs 520 medarbejdere efter sommerferien står uden job.

Optimering til trods for positivt resultat

Hele pelsindustrien er under pres lige nu, og det skyldes blandt andet en stor ophobning af lagre i Kina, som giver anledning til den nedskalerede produktion af nye pelse. Udfordringer til trods, leverede skindhuset alligevel et plus ved seneste årsregnskab.

“Regnskabet er ikke umiddelbart tilfredsstillende, men det afspejler den svære situation, pelsbranchen står i,” sagde formand Tage Pedersen, ifølge Landbrugsavisen, ved Kopenhagen Furs generalforsamling, der fandt sted ved skindhusets årlige udstilling. Årets resultat lød på et plus på 17 millioner kroner for Kopenhagen Fur.

Men det er ikke kun medarbejdere, der spares på. Også Kopenhagen Furs mange indleveringscentraler må lade livet. Fremadrettet vil der således kun være én i Herning, mens også antallet af kvadratmetre og udstillere på den årlige skindudstilling skæres ned, som følge af de store besparelser på driften.

“De senere år har der som bekendt været en markedsmæssig ubalance, hvor afsætningen på hovedmarkederne verden over fortsat har været god, men hvor en kraftig vækst på udbudssiden har betydet faldende priser – og dermed også har udløst et helt forventeligt fald i produktionen af skind. Der har således gennem nogen tid været forventet en global reduktion i minkproduktionen på cirka 30 procent i år, og derfor vil der selvsagt komme markant færre skind til håndtering og salg i auktionshuset i 2020,” skriver auktionshuset, ifølge Landbrugsavisen, slutteligt.