Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Økonomi

Kopenhagen Fur efter prisfald: skærer 20 procent af de ansatte

Det danske pelshus har valgt at nedjustere forretningen i forbindelse med et fald i prisen på mink og en fremtidig formindsket produktion.
Det danske pelshus har valgt at nedjustere forretningen i forbindelse med et fald i prisen på mink og en fremtidig formindsket produktion.

Kopenhagen Fur skærer ind til benet af deres forretning, hvilket betyder en formindskelse af medarbejderstaben.

“Vi har en stor produktion af timelønnede medarbejdere, hvor vi har omkring 400. De bliver ikke rørt. Men vi reducerer antallet af stillinger hos vores funktionærer. Det vil ske gennem naturlig afgang, ledige stillinger, der ikke bliver besat, og vi har været nødt til at afskedige medarbejdere,” siger administrerende direktør i det danske pelsauktionshus, Jesper Uggerhøj.

Kopenhagen Fur har nemlig set sig nødsaget til at se på antallet af medarbejdere i forbindelse med et prisfald på minkskind. I 2013 var gennemsnitsprisen for mink 600 kroner, hvorimod den i dag er kun 261 kroner – og det får avlere til at trække sig. Af samme grund forventer Kopenhagen Fur en betydelig indskrænket produktion.

I dag har de cirka 220 medarbejdere, men det antal skal skæres med omkring 20 procent – altså med cirka 45 ansatte – hvis selskabet skal kunne overleve krisen. En krise, der gælder hele pelsbranchen og som blev skudt i gang af flere årsager, heriblandt store kinesiske lagre og en svag dollar.

“Markedet har oplevet en stor vækst de sidste ti år. Og i 2013 var det en rigtigt god forretning. Derfor blev produktionen udvidet betydeligt. Nu falder priserne, så rigtigt mange reducerer produktionen. Så vi kan se, at vi i de kommende år vil få færre skind. Samtidig har vi investeret i effektiviseringer. Så vi har ikke behov for så mange mennesker fremover,” siger Jesper Uggerhøj videre.

Kopenhagen Fur har de seneste år sat mere og mere fokus på bæredygtighed og pelsmaterialets egenskaber hertil – hvilket i flere tilfælde skal ses som et modsvar til det stigende antal internationale modehuse, der de seneste år har valgt at bandlyse materialet i deres produktion.

Kopenhagen Fur forventer, at nedskæringen i kombination med andre besparelser kan reducere deres omkostninger med et tocifret millionbeløb. I 2013 omsatte Kopenhagen Fur for 968 millioner kroner. I 2017 var det tal faldet til 688 millioner kroner.

Designforskeren: “Hvis du køber noget værdifuldt, passer du på det”