Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Navne

Bianco udnævner ny CEO

Camilla Jochumsen er blevet skiftet ud med Jens Schøtt, der er den danske skokædes nye administrerende direktør.
Camilla Jochumsen er blevet skiftet ud med Jens Schøtt, der er den danske skokædes nye administrerende direktør.

Kun halvandet år efter hun satte sig i stolen, fratræder Biancos administrerende direktør Camilla Jochumsen igen. Den danske skokæde, der siden februar 2016 har været under ejerskab af Anders Holch Povlsen, skal nemlig have ny CEO. Valget er faldet på Jens Schøtt. Det skriver Finans i dag.

Udover at sætte sig i direktørstolen har Jens Schøtt også købt sig ind i skokæden. Han overtager 10-15 procent af aktierne, hvorfor Anders Holch Povlsen ikke længere kan kalde sig eneejer af Bianco.

Bianco har længe døjet med røde tal på bundlinjen. Siden Anders Holch Povlsen overtog kæden i 2016, har han gentagende gange skudt penge i Bianco, herunder de 100 millioner kroner, som han investerede ved opkøbet for at genoprette virksomhedens egenkapital. Også antallet af butikker har vidnet om en presset forretning. Engang havde Bianco 180 butikker fordelt i fire forskellige lande. Nu er butiksporteføljen reduceret til under 100 placeret i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

I kædens seneste resultatopgørelse stod det ligeledes klart, at der på trods af Bestseller-milliardærens overtagelse stadig er store økonomiske problemer. Bundlinjen viste et underskud på hele 25 millioner kroner. Det betyder, ifølge Finans, at Bianco på bare otte år har tabt næsten 200 millioner kroner.

Hvad den nye CEO vil gøre for at vende underskud til overskud, har Jens Schøtt endnu ikke udtalt sig om.

Jens Schøtt er udover Bianco også medejer af skofirmaet Ca’shott.