Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Bianco er optimistiske trods millionunderskud

Anders Holch Povlsen bliver ved med at se røde tal på bundlinjen hos skokæden, der ifølge et netop fremlagt regnskab har tabt 20 millioner kroner på bare ét år.
Anders Holch Povlsen bliver ved med at se røde tal på bundlinjen hos skokæden, der ifølge et netop fremlagt regnskab har tabt 20 millioner kroner på bare ét år.

Bestsellermilliardæren Anders Holch Povlsen er fortsat udfordret med omsætningen i sin skokæde Bianco, som han opkøbte tilbage i februar 2016. Herigennem bidrog han med 100 millioner kroner til virksomheden, der allerede på daværende tidspunkt havde kæmpet med røde tal på bundlinjen i noget tid – og ifølge virksomhedens netop fremlagte regnskab, er den situation stadig en realitet. Det skriver Finans.

Det er syvende år i streg med underskud for Bianco. Samlet set har skokæden nu næsten mistet 170 millioner kroner.

”Selskabet har været igennem en gennemgribende turn-around den seneste årrække,” skriver Bianco i det nye regnskab.

Bianco har eksisteret siden 1987, hvor René Piper Laursen grundlagde virksomheden. Siden har Bianco vokset sig til en landsdækkende kæde, der både herhjemme og i udlandet var oppe at varetage 180 butikker i alt, da det gik allerbedst. Men de senere år har Bianco valgt at lukke en lang række butikker, ligesom at ledelsen også har måtte tilpasse sine omkostninger. I dag har Bianco under 100 butikker tilbage, fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Men på trods af det stadigt voksende millionunderskud, er ledelsen fortrøstningsfulde. Hos Bianco tror man på, at de omfattende omstruktureringer i skokæden vil vise sig med positive resultater allerede næste år.

”Efter at selskabet de seneste år har foretaget tilpasninger af butiksporteføljen samt kapacitetstilpasninger, forventes det, at resultatet for 2017/18 bliver væsentlig forbedret i forhold til 2016/17,” lyder det videre fra ledelsen i regnskabet.

I dag er Camilla Jochumsen direktør i Bianco, efter stifter René Piper Laursen fratrådte stillingen for nogle måneder siden.