Bestsellermilliardæren Anders Holch Povlsen er fortsat udfordret med omsætningen i sin skokæde Bianco, som han opkøbte tilbage i februar 2016. Herigennem bidrog han med 100 millioner kroner til virksomheden, der allerede på daværende tidspunkt havde kæmpet med røde tal på bundlinjen i noget tid – og ifølge virksomhedens netop fremlagte regnskab, er den situation stadig en realitet. Det skriver Finans.

Det er syvende år i streg med underskud for Bianco. Samlet set har skokæden nu næsten mistet 170 millioner kroner.

”Selskabet har været igennem en gennemgribende turn-around den seneste årrække,” skriver Bianco i det nye regnskab.

Bianco har eksisteret siden 1987, hvor René Piper Laursen grundlagde virksomheden. Siden har Bianco vokset sig til en landsdækkende kæde, der både herhjemme og i udlandet var oppe at varetage 180 butikker i alt, da det gik allerbedst. Men de senere år har Bianco valgt at lukke en lang række butikker, ligesom at ledelsen også har måtte tilpasse sine omkostninger. I dag har Bianco under 100 butikker tilbage, fordelt i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland.

Men på trods af det stadigt voksende millionunderskud, er ledelsen fortrøstningsfulde. Hos Bianco tror man på, at de omfattende omstruktureringer i skokæden vil vise sig med positive resultater allerede næste år.

”Efter at selskabet de seneste år har foretaget tilpasninger af butiksporteføljen samt kapacitetstilpasninger, forventes det, at resultatet for 2017/18 bliver væsentlig forbedret i forhold til 2016/17,” lyder det videre fra ledelsen i regnskabet.

I dag er Camilla Jochumsen direktør i Bianco, efter stifter René Piper Laursen fratrådte stillingen for nogle måneder siden.