Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Oh! By Kopenhagen Fur
Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Den gode, “mærkelige” oplevelse i den ægte bæredygtige vare

Også Oh! by Kopenhagen Fur koncentrerer sig om Copenhagen Fashion Weeks kampråb, “bæredygtighed”.
Også Oh! by Kopenhagen Fur koncentrerer sig om Copenhagen Fashion Weeks kampråb, “bæredygtighed”.

Oh! By Kopenhagen Fur, Peculiar, Galleri Egelund, onsdag den 30. januar, klokken 16.00.

Inspireret af kunstmiljøets ferniseringer valgte Oh! By Kopenhagen Fur at lancere sit nye design som en “live fernisering” i Galleri Egelund i Bredgade. AW19 kollektionen, der hedder “Peculiar”, er inspireret af verdens kvinder, der tør være anderledes og skille sig ud fra mængden.

Eventet, der var orkestreret som tableauer af otte hverdagsøjeblikke, demonstrerer Oh! By Kopenhagen Furs nye bredde, der ikke kun omfatter pels på nye måder men også uldne frakker og jakker, silkekjoler og tørklæder. Hvert enkelt designs grundværdi er baseret på kvalitet, håndværk og bæredygtighed. I modsætning til fake fur, som er et olie, plastik, nylon, syntetisk produkt, er dansk pels “the real thing” – den ægte bæredygtige vare. Naturens eget materiale, certificeret opdrættet, langtidsarveholdbart og økologisk nedbrydeligt. I takt med tidsånden er pels, modsat fast fashion, slow fashion.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Det er første gang pelsbrandet har skabt en egentlig tøjkollektion som en del af mærket. Stilen i Oh! By Kopenhagen Furs forskellige former for hverdagsovertøj med pelsbesætninger er tænkt af  in house-designeren Rosita Gonzales og buntmageren Lone Olsen som finurlig og legende, hvor  frakker og jakker i grå Prince of Wales tern får manchetter eller lommeklapper af mink eller vaskebjørn i lilla, cognac, nougat, sort og lys koral.

Det er de samme farver, der præger kjoler og tørklæder i silkeprints, som Alexandra Jonsdottir fra Designskolen Kolding har designet til Oh! og beskriver som “klassisk, skæv og farverig”.

Farveholdningen går igennem Oh!s fire kategorier: outerwear, som enten “full fur” – udelukkende af pels; i tre styles i minkens egen farve, Silver blue; overtøj med pelsdetaljer; og et rent silkeprogram af kjoler, bukser, nederdele i a-facon og tørklæder og accessories. Som hatte, vatterede, tykke tørklæder, strikhuer med pelskvast, nøgleringe, charms og tasker – blandt andet full fur tasker i mink.

Foto: Copenhagen Fashion Week.

Hoveddelen ligger i overtøjet – blandt andet en flot vandafvisende, coated trenchcoat med vatterede ærmer foret med silke eller med viscose. Uldne skirt suits hvor den korte jakke med minkbesætning på lommerne fungerer som en overgangsjakke eller cardigan. Boxjakker har aftagelig rævekrave, og hellange frakker i uld eller en rulamjakke er besat med kulørte minkmanchetter. Det ser godt ud i de lilla, lys koral og nougat farver, og på denne måde udnyttes endnu bedre Kopenhagen Furs materialer, der findes i et utal af farver.

På de nye moderne garverier garves skindene ikke med kemikalier og krom. Kopenhagen Fur støtter afviklingen af de gamle metoder, og Thomas Andersen leder i Glostrup en afdeling, der fokuserer på udvikling af nye bæredygtige initiativer og mekanismer til farvning og garvning.

Oh! tilbyder et lille stykke luksus indenfor Kopenhagen Furs vision: at være et bæredygtigt pelshus.

I morgen torsdag er The Peculiar Experience åben fra 12 til 16 for alle i Galleri Egelund i Bredgade.

Se hele kollektionen her.