Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Shoe Biz Peru
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland

Shoe Biz vil efterlade grønt fodaftryk

Det danske skobrand Shoe Biz Copenhagen har netop lanceret en model lavet af bæredygtigt skind. Ambitionen er et helt bæredygtigt sortiment.
Det danske skobrand Shoe Biz Copenhagen har netop lanceret en model lavet af bæredygtigt skind. Ambitionen er et helt bæredygtigt sortiment.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at modebrands og skomærker har bæredygtige initiativer. Og nu følger Shoe Biz Copenhagen trop.

“Vi har længe søgt efter bæredygtigt skind i designprocessen og ventet længe på den rette leverandør. Det har vi nu endelig fundet, og derfor kan vi nu tilbyde vores kunder fodtøj af bæredygtigt skind,” fortæller Allan Gutkin, ejer og direktør i Shoe Biz Copenhagen.

Den nye leverandør har gennem forskning og innovative processer fundet frem til en måde at forarbejde skind på uden brug af de tungmetaller og krom, der ellers normalt indgår i processen.

Men en ting er at tilføje en bæredygtig model til sin portefølje. Noget andet er, om kunderne i den anden ende responderer på det. Så selvom ambitionen er en udvidelse og videreudvikling af de bæredygtige initiativer, afventer man med spænding kundernes modtagelse. Det er trods alt i sidste ende dem, der skal blåstemple initiativet og købe skoene.

“I første omgang er det interessant at observere, hvordan kunderne tager i mod det. Derfra er målet selvfølgelig at udvide, så vi kan tilbyde et helt sortiment af støvler i bæredygtigt skind i vores AW19 kollektion, som vi arbejder på i øjeblikket,” forklarer Allan Gutkin og tilføjer, at de med det nye bæredygtige initiativ føler sig rustede til at tage del i branchens miljøansvar. Et ansvar der betyder, at alle, og især detailvirksomheder, skal være med til at passe på jordens efterhånden knappe ressourcer.

Den bæredygtige støvle hedder Peru og er en del af Shoe Biz Copenhagens AW18-kollektion.

Forbrugere efterspørger bæredygtighed – men vil ikke betale for det