Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Institut Français de la Mode
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland

Dansk-fransk alliance om bæredygtig hensigt underskrives

Global Fashion Agenda, der blandt andet står bag Copenhagen Fashion Summit, underskriver i dag et hensigtsbrev sammen med Institut Français de la Mode. Målet er en bæredygtig samarbejdsaftale.
Global Fashion Agenda, der blandt andet står bag Copenhagen Fashion Summit, underskriver i dag et hensigtsbrev sammen med Institut Français de la Mode. Målet er en bæredygtig samarbejdsaftale.

I anledning af den franske Præsident Emmanuels Macrons besøg i Danmark, har Global Fashion Agenda sat Institut Français de la Mode, en af Frankrigs og verdens førende modeskoler, i stævne. De to parter vil i dag underskrive et såkaldt hensigtsbrev, hvis mål er at videreudvikle bæredygtig mode.

Erklæringen er et signal om, at man fra både fransk og dansk side ønske at etablere et endnu stærkere bånd og dermed styrke den bæredygtige udvikling i modebranchen yderligere.

Global Fashion Agenda har en målsætning om at bekæmpe de sociale og miljømæssige udfordringer vi som branche og planet står over for. Og det kræver en fælles indsats at overkomme disse globale problemstillinger. Den franske modebranche er en af verdens største og mest indflydelsesrige, og vi arbejder af samme årsag allerede tæt sammen med den førende franske luksuskonglomerat Kering, men denne hensigtserklæring er et vigtigt skridt mod at skabe en bredere forandring blandt de franske modehuse. På den måde kan man skabe konkrete tiltag for at uddanne og hjælpe branchens ledere til at skabe nye forretningsmodeller, der er bæredygtige for mennesker, virksomheder og planeten,” siger Eva Kruse, CEO for Global Fashion Agenda om baggrunden for underskrivelsen af hensigtsbrevet.

I praksis betyder underskrivelsen, at man vil søsætte projekter som engagerer ledende beslutningstagere gennem for eksempel round table-diskussioner og vidensdeling omkring bæredygtige udfordringer samt de tiltag, der bliver sat i værk og de lovgivninger, der bliver vedtaget omkring den grønne omstilling i modebranchen.

Det er dog ikke kun de berørte parter, der kan se det langsigtede potentiale, der er i sådan et samarbejde. Også Pascal Morand, der er er Executive President for Fédération de la Haute Couture et de la Mode, den øverste instans i fransk mode, er positiv omkring det dansk-franske samarbejde.

“At fremme bæredygtighed ved at tackle de miljømæssige udfordringer, som advokerer for firmaers sociale ansvar ved at kombinere innovation med viden er en stor udfordring, som Fédération de la Haute Couture et de la Mode støtter. Derfor er dette samarbejde mellem Global Fashion Agenda og Institut Français de la Mode-skolen, der styrker den ekspertise der allerede er i feltet, et vigtigt skridt mod bæredygtig mode i en global målestok,” siger han.

En række af Frankrigs ledende politikere og beslutningstagere vil være til stede, når hensigtsbrevet underskrives klokken 09.00 under Economic Forum i Industriens Hus i København.

Den franske præsident Emmanuel Macron og hans kone Brigitte Macron er på statsbesøg i Danmark d. 28. og 29. august.