Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Økonomi

Ilse Jacobsen offentliggør ny strategi efter faldende overskud

Den danske designer har med sit holdingselskab, Ilja Holding ApS, for nyligt fremlagt årsregnskab for 2017. Overskuddet er på sit laveste i næsten et årti, men en ny vækststrategi er allerede ved at vende skuden.
Den danske designer har med sit holdingselskab, Ilja Holding ApS, for nyligt fremlagt årsregnskab for 2017. Overskuddet er på sit laveste i næsten et årti, men en ny vækststrategi er allerede ved at vende skuden.

Selvom Ilse Jacobsen i år kan fejre 25 års jubilæum, byder 2018 ikke på lutter lagkage hos den danske designer, der driver mode- og livsstilsbrandet af samme navn. Midt i fødselsdagsfejringen har Ilse Jacobsens holdingselskab, Ilja Holding ApS, nemlig fremlagt et regnskab, der ikke udelukkende vækker begejstring hos ledelsen.

I løbet af sidste år, fra den 1. januar til den 31. december 2017, har Ilja Holding ApS tjent lige over én million kroner, hvilket er et betydeligt fald fra 2016, hvor overskuddet endte på mere end 12 millioner kroner. Generelt var selskabets resultat for 2017 det dårligste i næsten ti år. Det skriver Finans.

Der er dog ingen røde tal at spore på bundlinjen, og selskabets egenkapital er fortsat på mere end 50 millioner kroner. Ifølge Ilse Jacobsen selv, er planen derfor at vende den nedadgående tendens ved hjælp af en ny vækststrategi, som har medført et øget fokus på de produkter og de markeder, der allerede er selskabets stærkeste, og som allerede i indeværende år er begyndt at bære frugt.

“I 2017 har vi haft fokus på at implementere vores strategiplan ’Into the core’. Det indebærer blandt andet yderligere fokus på vores kernemarkeder, hvor vi har startet forskellige tiltag, der skal styrke vores position og dermed bidrage til den vækst der ligger i strategien,” skriver hun i regnskabets ledelsesberetning og understreger:

“Resultatet for 2017 anser ledelsen for mindre tilfredsstillende, men implementeringen af den nye strategi trækker i den rigtige retning, og vi begynder at se resultatet af tidligere investeringer.“

Ilse Jacobsen har på nuværende tidspunkt 167 ansatte og forhandles i over 2000 forretninger fordelt ud over 25 lande.

LÆS OGSÅ: 

Forårets 5 mest interessante regnskaber