Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Fra håndlavede gummistøvler til blomster og badesalt

Kvinden bag de karakteristiske snørregummistøvler, Ilse Jacobsen, fejrer et kvart århundrede i branchen, hvor hun er vokset fra et lokalt sandalfirma til et globalt livsstilsunivers.
Kvinden bag de karakteristiske snørregummistøvler, Ilse Jacobsen, fejrer et kvart århundrede i branchen, hvor hun er vokset fra et lokalt sandalfirma til et globalt livsstilsunivers.

Løvens Hule-investoren Ilse Jacobsen grundlagde sin virksomhed Ilse Jacobsen Hornbæk i netop Hornbæk i 1993. Siden har virksomheden vokset sig fra at sælge udelukkende sandaler til nu at være en bredtfavnende livsstilsvirksomhed med eget modebrand, blomsterbutik og endda et kurbad – alt i samme navn og under samme Ilse Jacobsen-paraply. Den nordsjællandske virksomhed omsætter årligt for over 200 millioner kroner, har 167 ansatte og forhandles i over 2000 forretninger på verdensplan – især i de nordiske lande og Tyskland.

Ilse Jacobsens forkærlighed for det afslappede luksuriøse har vist sig som en succesfuld opskrift. En opskrift, der har holdt 25 år og ikke ser ud til at stoppe lige foreløbig. For nyligt åbnede hun en forretning et så eksotisk sted som Taiwan, og dermed rundede antallet af Ilse Jacobsen-forretninger verden over også de 25.

Så selvom Ilse Jacobsen er så lokalt forankret til Hornbæk, hvor hun er vokset op, startede sit firma og faktisk stadig er bosat, er hun en iværksætter med blikket ud mod verden med en tydelig ambition: Ilse Jacobsen vil omsætte for 500 millioner kroner inden 2020, hvilket betyder, at omsætningen skal øges med mere end 200 millioner kroner over de næste to år.

Fødselsdagen skydes i gang i dag, den 29. juni, klokken 18.00 på Hornbæk Strand med et stort modeshow, der er åbent for alle.