Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Barbara I Gongini er gået konkurs
Navne, Økonomi

Barbara í Gongini er gået konkurs

Den færøskfødte, danskbaserede designer, Barbara í Gongini, har trods både dansk og international anerkendelse måtte sande, at den fremtidige indtjening ikke er tilstrækkelig og begæret brandet konkurs.
Den færøskfødte, danskbaserede designer, Barbara í Gongini, har trods både dansk og international anerkendelse måtte sande, at den fremtidige indtjening ikke er tilstrækkelig og begæret brandet konkurs.

Det danske modebrand Barbara í Gongini, der siden 2005 har perfektioneret sit mørke udtryk, er gået konkurs. Det skriver Finans i dag.

Det er brandets egen ledelse, der har taget beslutningen om at begære sig konkurs, da man ikke forventede at kunne opretholde forretningen i fremtiden.

“Årsagen hertil var, at ledelsen kunne konstatere, at den fremadrettede indtjening ikke var tilstrækkelig til at servicere gælden og udgifterne,” forklarer konkursboets kurator, Anders Ørskov Melballe fra Skau Reipurth, til Finans.

Barbara í Gongini er født på Færøerne og tog sin uddannelse på Danmarks Designskole i 1996. I 2005 stiftede hun brandet i eget navn sammen med sin mand sin mand Ole í Gongini, og siden har de fået stor anerkendelse for deres design i både Danmark og udenfor landets grænser. Brandet har da også formået at skabe overskud for selskabet i de sidste fire regnskabsår, men det har desværre ikke været tilstrækkeligt.

“Lige nu er jeg ved at afsøge mulighederne for at afhænde aktiverne bedst muligt, formentlig via en samlet overdragelse eller et løbende salg via selskabets eksisterende salgskanaler,” lyder det videre fra Anders Ørskov Melballe, der også har lukket både hjemmeside og webshop.

Barbara í Gongini har siden 2010 hørt under selskabet Barbara I Gongini A/S, hvis tøj bliver solgt på 20 markeder verden over og hvor der i 2016 var ansat 11 medarbejdere. At brandet var konkurstruet kommer som en overraskelse, da de så sent som i løbet af det sidste år har taget flere nye salgsfremmende initiativer. I juli sidste år lancerede de den bæredygtige underlinje, Norðanog i august 2017 ansatte de Martin Schoop som ny salgsdirektør. Konkursbegæringen kommer derfor som et chok for branchen, som siden 2005 er blevet beriget af Barbara í Gonginis kunstneriske og kreative take på skandinavisk mode.

Fashion Forum forsøger netop nu at få en kommentar fra Barbara og Ole í Gongini.