Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

“I fremtiden bliver influencer og brand ét”

De hurtige influencer-kampagners kronede dage er forbi –  fremover bliver samarbejdet mellem influencere og brands en længerevarende affære. Det skyldes både forbrugernes øgede krav om troværdighed og en stigende strategisk bevidsthed fra brandsene selv, fortæller ekspert i sociale medier David Ledstrup.
De hurtige influencer-kampagners kronede dage er forbi –  fremover bliver samarbejdet mellem influencere og brands en længerevarende affære. Det skyldes både forbrugernes øgede krav om troværdighed og en stigende strategisk bevidsthed fra brandsene selv, fortæller ekspert i sociale medier David Ledstrup.

“Vi er nået til en ny reklame-æra. Forbrugerne bliver mere og mere reklameblinde, så de stiller strenge krav til autenticitet og troværdighed. Hvis influenceren ikke selv tror på det, de sælger – så gør forbrugeren det heller ikke.”

Sådan fortæller David Ledstrup, Content Strategy Director hos reklamebureauet Marvelous Nordic og IPG Mediabrands. Ifølge ham, er det efterhånden veletablerede kommercielle fænomen, influencer marketing, endnu ikke fuldvoksent. De værste børnesygdomme er jaget på porten, men meget udvikling er stadig undervejs. I takt med at influencere i højere grad er blevet et accepteret – ja for nogle brands’ vedkommende ligefrem det foretrukne reklameværktøj – er kravene til samarbejdet med disse nemlig også blevet større. Mange blev i starten forblændet af den rækkevidde og de økonomiske resultater, som et partnerskab med en influencer kan trække, men som det også gør sig gældende mange andre steder, er det et spørgsmål om at vægte kvalitet over kvantitet, understreger David Ledstrup. Han fortsætter:

“Derfor ser vi i højere grad, at brands og influencere indgår i et længerevarende og mere gennemarbejdet samarbejde i dag. Fremover bliver eksponering gennem en influencer ikke blot et hurtigt tilkøb – influencerne bliver en integreret del af et brands kampagne og i nogle tilfælde identitet. De bliver i højere grad ét med brandet,” siger han og bruger Pharrell Williams’ samarbejde med Adidas som eksempel.

“Adidas lavede både kollektioner med og for Pharrell Williams. Han var der ikke bare for at distribuere et budskab, men blev en nærmere en slags ambassadør for brandet. Og netop dén slags samarbejder tror jeg, vi kommer til at se rigtig meget til de næste par år.”

En ny trend er på vej

Ifølge en ny rapport fra Launchmetrics, er brugen af influencere i markedsføringssammenhænge støt stigende. 78 procent af de over 600 adspurgte professionelle indenfor mode, luksus og skønhedsbranchen svarede ja til at have implementeret influencere i deres kampagnearbejde i 2017, hvilket er en stigning på 13 procent sammenlignet med året før. Og det er en tendens, som influencer og stylist Emili Sindlev kan nikke genkendende til. Med sine 167.000 følgere på Instagram er hun en attraktiv samarbejdspartner for mange virksomheder. Men selvom tilbuddene strømmer ind, er også hun begyndt at forpligte sig mere langsigtet til nogle specifikke brands, heriblandt Tory Burch, Shopbop.com og Calvin Klein. Derudover har Emili samarbejdet med internationale modehuse som Chanel og JW Anderson.

“Jeg er altid glad for at indgå i længerevarende samarbejder med brands, da jeg på den måde kan få lov til at bygge en stærk relation op til brandet, ved for eksempel at møde teamet bag. Det betyder, at jeg selv får øjnene mere op for, hvem de er, og hvad de kan. På den måde kan jeg også bedre vise forskellige sider af brandet frem for mine følgere,” siger hun og fortæller, at hun dog stadig takker ja til brands, der efterspørger et enkelt billede som en del af en specifik kampagne – så længe hun føler, det er et godt match.

Ifølge David Ledstrup, skyldes overgangen til disse mere ambassadør-lignende samarbejder både, at de i højere grad afføder kampagner, der lever op til forbrugernes ønske om autenticitet, men også at virksomhedernes engagement i influencer marketing har fået et nøk op – og det kommer til at være afgørende for de kampagner, vi ser i fremtiden, mener han.

“Vi oplever, at der er en ny trend på vej – vi ser flere og flere brands, som selv tager mere styring på influencer-samarbejdet og som er begyndt at gå mere strategisk til værks og gøre sig nogle stærke konceptuelle tanker forud for deres kampagner,” siger han og tilføjer:

“Vi ser også, at især modevirksomheder er villige til at bruge flere ressourcer på influencer marketing, især i forhold til at rekruttere de rette influencere, som man kan arbejde sammen med over en længere periode.”

Ifølge David Ledstrup, går influencer-branchen altså generelt lyse tider i møde – ikke mindst økonomisk.

“Der er ikke nogen tvivl om, at der kommer flere penge ind i spillet. Influencer marketing er stadig et væsentlig billigere markedsføringsredskab end eksempelvis TV og radio – men på den lange bane tror jeg på, at de vil nærme sig hinanden økonomisk,” afslutter han.