Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: Køb mode smart hos ASOS, vintage-udstilling i Rødovre Centrum og ny digital skobutik.
Nyheder fra ind- og udland: Køb mode smart hos ASOS, vintage-udstilling i Rødovre Centrum og ny digital skobutik.

Flere talere til Copenhagen Fashion Summit
De seneste uger har Copenhagen Fashion Summit offenggjort værter og talere til årets topmøde i en lind strøm – og nu følger seks nye af slagsen, der kunne indikere et specifikt fokus på modellers vilkår i branchen. Det drejer sig om:

  • Modellen Edie Campbell, der sidste år adresserede modeindustriens systematiske misbrug af modeller i et åbent brev i Women’s Wear Daily.
  • Det digitale second hand-marked, Vestiaire Collectives, direktør Sébastien Fabre.
  • Kinesiske Modern Weeklys Editorial Director, Shaway Yeh.
  • Den kompromiløse modelcaster James Scully.
  • Clare Press, Sustainability Editor-at-Large hos Vogue Australia.
  • Sara Ziff, direktør for non-profit organisationen Model Alliance.

Det to dage lange topmøde finder sted den 15.-16. maj 2018 i Københavns Koncertsal. Billetter kan købes her.

ASOS-teknologi tilgængelig i Danmark
I takt med at både brands og butikker opfinder nye måder at shoppe på, annoncerede ASOS i august 2017 deres Style Match-funktion – dengang dog kun for deres engelske app-brugere. Nu åbner ASOS op for, at også danske forbrugere kan drage nytte af den smarte funktion, der i al sin enkelthed går ud på, at man kan uploade et billede at et stykke tøj fra sin telefon til appen, der herefter vil gennemsøge ASOS’ varekartotek for et match.

ASOS’ app indeholder i forvejen funktionerne Fit Assistant, der rådgiver om størrelser, samt Your Edit, der anbefaler produkter baseret på din shopping-historik – så den nye funktion er en naturlig forlængelse af portalens store teknologi-satsning.

Modeudstilling indtager Rødovre Centrum
Rødovre Centrum slår den 23. marts dørene op for en unik modeudstilling kurateret af Pauli Tvilling, der er indehaver af vintagebutikken FN92. Udstillingen vil rumme nyfortolkninger af vintage-tøj fra 1950erne og vil desuden have et gennemgående lyserødt farvetema.

Udstillingen løber fra den 23. marts indtil den 28. april 2018.

Budgetvenlig bæredygtighed
Som det ligger i tiden, har det H&M Group-ejede Weekday netop præsenteret deres bud på budgetvenlig bæredygtighed. The Weekday Sustainable Edit er et udvalg af bæredygtige styles som sweatshirts, T-shirts, badetøj og tasker i polyester lavet af genanvendt plastik fra plastikflasker.

De bæredygtige styles kan købes på Weekdays hjemmeside og i deres fysiske butikker.

H&M på krigsstien
H&M har sagsøgt den LA-baserede graffiti-kunstner Revok. Det sker efter, at Revok gjorde H&M opmærksomme på, at de på ulovlig vis havde brugt hans værker i deres New Routine-kampagnevideo. H&M har efter deres sagsøgning kommenteret, at graffiti ikke kan ophavsretsligt beskyttes fordi det er hærværk – de mener derfor, at deres brug af Revoks kunst er helt efter bogen.

Revok har tidligere sagsøgt det italienske modehus Roberto Cavalli – en sag der dog blev afsluttet uden retslig indblanding.

Eksklusivt skounivers
Susanne og Christoph Botschen har tre år efter salget af MyTheresa.com netop løftet sløret for den digitale skobutik MarthaLouisa.com. Konceptet er bygget op omkring et nøje kurateret udvalg af fodtøj fra både luksusmærker og mere tidstypiske mærker. Konceptet skydes i gang med en mini-kollektion af blomstrede brokadesko i samarbejde med Prada.

MarthaLouisa.com gik i luften i går.