Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: Royale indslag til London Fashion Week, Uniqlo løfter sløret for nyt samarbejde og Fendi afslører ny direktør.
Nyheder fra ind- og udland: Royale indslag til London Fashion Week, Uniqlo løfter sløret for nyt samarbejde og Fendi afslører ny direktør.

København Læser
I forbindelse med litteraturfestivalen KBH Læser er Mads Nørgaard gået sammen med det københavnske forlag Cris & Guldmann, der vil stå for at fejre litteraturen i deres butik på Strøget, via både litterære eksperimenter, et hav af oplæsninger, performances og lydinstallationer. Derudover kan man få printet sin egen T-shirt med digte og tegninger af kunstneren Martin Kozak i Mads Nørgaards Print Tour pop-up shop. Se det fulde program, der strækker sig over tre dage, her.

Royal catwalk
I løbet af den seneste uge har der været ikke bare én men hele to royale indslag under London Fashion Week. Den 18-årige Prins Nikolai havde nemlig sin debut på catwalken under Christopher Baileys sidste show for modehuset Burberry. Men han var ikke den eneste. Også selveste Queen Elizabeth har siddet på en af de eftertragtede pladser på første række denne uge. Den britiske dronning overraskede i tirsdags designer Richard Quinn under hans show i London. Målet var at overække ham prisen Queen Elizabeth II Award for British Design, der har til formål at hylde nye talenter, som bidrager med særlig værdi til samfundet eller som har høje bæredygtige ambitioner.

Hip Hurra
I år er det et halvt århundrede siden, at Fjällrävens jakkedesign Greenland for første gang så dagens lys. Det hylder livsstils- og outdoorbrandet med den nye SS18-kollektion ved navn Greenland Updated, som er inspireret af de originale designs med både opdaterede klassikere og helt nye tilføjelser.

Nyt samarbejde
Vanen tro har denne uge også budt på et nyt samarbejde i branchen. Denne gang er turen kommet til Tomas Maier, der med sit brand af eget navn skal designe en kollektion for Uniqlo. Kollektionen vil bestå af både dame- og herretøj og står til at blive lanceret i løbet af forsommeren.

Direktørskifte
I starten af januar kunne luksuskoncernen LVMH fortælle, at de havde foretaget omfattende rotationer i ledelsen, hvilket blandt andet betød, at direktørstolen hos Fendi pludselig stod til at blive ledig. Men nu er der fundet en afløser efter Pietro Beccari, der forlod huset til fordel for lignende stilling hos Christian Dior Couture. Fremover vil Serge Brunschwig indtræde som både CEO og formand for bestyrelsen i Fendi.