Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Baum und Pferdgarten i kopisag mod DK Company

Ifølge Baum und Pferdgarten har DK Company-brandet Soaked in Luxury kopieret to af deres designs, og nu vil de tage sagen videre til Sø- og Handelsretten.
Ifølge Baum und Pferdgarten har DK Company-brandet Soaked in Luxury kopieret to af deres designs, og nu vil de tage sagen videre til Sø- og Handelsretten.

Baum und Pferdgarten har netop offentliggjort, at de ønsker at lægge sag an mod den danske modekoncern DK Company i Sø- og Handelsretten, da de mener, at DK Company-brandet Soaked in Luxury har kopieret to af deres produkter. Det skriver Baum und Pferdgarten i en pressemeddelelse.

Kopisagen vedrører to aktuelle Baum und Pferdgarten-designs, kaldet Januar og Enye, som de mener, Soaked in Luxury har kopieret både hvad angår materiale, form, logo og farver.

”DK Company har begået en meget klar krænkelse af vores designrettigheder. Det er helt uacceptabelt, at vi i den relativt lille modebranche her i Danmark vælger at kopiere hinanden. Ikke mindst når en af Danmarks største modekoncerner gør det. Hos Baum und Pferdgarten investerer vi mange ressourcer i vores design og produktudvikling. Derfor ser vi det som krænkende, når andre vælger at kopiere os – og endnu mere når det er naboerne,” udtaler Teis Bruun, CEO i Baum und Pferdgarten, i pressemeddelelsen.

Det bliver advokathuset Plesner, der kommer til at repræsentere Baum und Pferdgarten ved Sø- og Handelsretten.

”Vi har forsøgt at forlige sagen men ser os nu nødsaget til at stævne DK Company. Hvis vi ikke vælger at handle, så accepterer vi, at alle kan anvende vores designs. Mange andre tøjbrands, især de mindre, har ikke samme ressourcer som vi til at forfølge de her sager. Derfor ser vi det også som vores pligt at sætte et eksempel på branchens vegne. Vi skal understøtte og gensidigt promovere den danske modebranche – ikke stjæle fra hinanden,” siger Teis Bruun videre.

Hos DK Company er man allerede i gang med at trække de omtalte varer retur fra hylderne og har anerkendt, at de i samråd med Baum und Pferdgarten skal finde en passende kompensation. CEO for DK Company København, Jens Obel, er derfor overrasket over den nylige udvikling i sagen.

”Jeg er meget ked af at høre dette. Vi er netop nu i dialog med Baum und Pferdgarten om at forlige sagen, da DK Company ikke ønsker, at det udvikler sig til en retssag. Vi vil altid forsøge at løse de problemer, der opstår, også når det er os selv, der er på den anden side af bordet med vores egne brands,” udtaler han til Fashion Forum i forbindelse med sagen.