Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Lego sælger andel i Kabooki

Lego har valgt at trække sig fra det danske børnetøjsbrand Kabooki, der dog fortsat vil have licens til at producere Lego Wear.
Lego har valgt at trække sig fra det danske børnetøjsbrand Kabooki, der dog fortsat vil have licens til at producere Lego Wear.

Legetøjsgiganten Lego har valgt at sælge sine aktier i den danske børnetøjsvirksomhed, Kabooki, der står bag det populære Lego Wear. Det skriver Finans.

Kabooki blev grundlagt i 1993 og har siden stået for at producere, markedsføre og ikke mindst sælge Lego-børnetøj via en licensaftale med Lego-koncernen, der de sidste ti år også har ejet 19,8 procent af foretagendet. Det er administrerende direktør, Christopher Silcowitz, der overtager Legos andel i Kabooki.

”Hidtil har Lego med den ene hånd været medejer og med den anden hånd været licensgiver. Det var ikke hensigtsmæssigt, at det fortsat skulle være sådan,” siger han om begrundelsen for den nye omstrukturering til Finans.

Det betyder dog ikke, at Kabooki ikke længere har rettighederne til at bruge Legos logo eller producere Lego Wear. Den allerede eksisterende licensaftale mellem de to virksomheder fortsætter og er indtil videre forlænget ti år frem.

”Jeg tror meget på dette projekt, især fordi vi har fået en ny licensaftale på ti år,” fortsætter Christopher Silcowitz, der endnu ikke kan estimere, hvad den nye installation kommer til at betyde for Kabooki, ligesom at det endnu ikke er besluttet, hvorvidt Lego fortsat skal være en del af Kabookis bestyrelse. Før sad Ulrik Gernow, der er direktør i Lego System A/S, som repræsentant hos Kabooki.

For Lego-koncernen passer det nye format godt sammen med måden, hvorpå virksomheden ellers håndterer sine licensordninger.

”Generelt gælder det for Lego-koncernen, at vi globalt indgår i en lang række aftaler med forskellige virksomheder, der producerer Lego-brandede produkter under licens, uden at vi er medejere af de pågældende virksomheder,” siger Legos pressechef, Roar Rude Trangbæk, til Finans.