Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Eik Braun Ottosen: ”Tiden er inde til en overdragelse”

Nature er blevet solgt til T. Tygesen Invest A/S, der ifølge den nu tidligere ejer, Eik Braun Ottosen, har både kapital og setup til at tage virksomheden til næste niveau.
Nature er blevet solgt til T. Tygesen Invest A/S, der ifølge den nu tidligere ejer, Eik Braun Ottosen, har både kapital og setup til at tage virksomheden til næste niveau.

Eik Braun Ottosen er manden, der har givet de fodformede sko et comeback på den danske modescene. Gennem sit brand Nature har han formået at sætte komfortabelt fodtøj på dagsordenen og skabe en virksomhed i vækst – i dag er Nature repræsenteret i mere end 200 butikker verden over, herunder i både Sverige, Spanien, England og USA. Og især i Danmark og Norge er efterspørgslen eksploderet, sådan at de fodformede sko sælges i op imod 100 forskellige butikker.

Men nu er tiden inde til at få nye kræfter til. Eik Braun Ottosen har solgt sin virksomhed til T. Tygesen Invest A/S, der blandt andet ejer og driver en række tøj- og skoforretninger i Tønder, under navnet Hoofers. Det skriver DM&T.

”Efter at have startet og opbygget Nature fra idé, til produkt og nu til en sund, mindre virksomhed, var jeg

kommet til en krydsvej, hvor jeg enten skulle investere mere i et større kontor, lager og flere folk. Nature er kommet op i et niveau, som kræver et større setup, så man kan levere alt professionelt, og det koster penge og tid,” siger Eik Braun Ottosen, der den 1. december officielt overdragede sin virksomhed til T. Tygesen Invest, og tilføjer:

”De sidste seks måneder har jeg gået med tanker om, om det var mig, der skulle gøre dette og om jeg skulle gøre Nature til mit livsværk, eller om jeg skulle sælge min baby videre til nogle gode folk, som har erfaring og penge til at kunne tage Nature til det næste niveau og stabilisere det på et højere og mere professionelt plan.”

Nye kræfter
Peter Tygesen ejer T. Tygesen Invest A/S sammen med sin far Thomas og to brødre Thomas og Claus Tygesen. Fremover vil alt administrationen ske fra Tønder, hvorimod design, marketing og salg bliver fordelt mellem Aarhus og Tønder, da tre medarbejdere i Nature fortsætter i den nye konstellation. Peter Tygesen vil agere CEO for Nature, med ønsket om at drive forretningen videre og føre de fodformede sko endnu bredere ud.

Ifølge DM&T, er en af de første ting på dagsordenen for T. Tygesen Invest at udvide Nature-kollektionen uden at gå på kompromis med det visuelle udtryk, som Eik Braun Ottosen har kørt virksomheden under i snart fire år. Det betyder, at fokus stadig er på at designe sko efter fodens form, ligesom at bæredygtighed fortsat er en vigtig faktor i både design- og brandidentitet – og det er noget, der var vigtigt for Eik Braun Ottosen, da han skulle sætte sin endelige underskrift på overdragelsespapirerne.

”Tygesen-brødrene er nogle ordentlige og reelle fyre, og min intuition med dem var god. Der har været andre ude og snuse til Nature også, men T. Tygesen virkede oprigtigt interesserede fra starten og havde en meget professionel tilgang til handlen også,” siger han og fortæller, at det derudover har haft stor betydning, at T. Tygesen har erfaring med sko og selv har flere andre brands i porteføljen, som kan supplere Natures univers, efter Eik Braun Ottosen selv er trådt endegyldigt ud af virksomheden.

For ham handler det om, at kende sine styrker og ikke mindst at være realistisk omkring, hvad det egentlig er, man brænder for.

”Jeg er iværksætter af person i ordets reneste forstand, hvilket vil sige, at jeg rigtig godt kan lide og er bedst til at sætte ting i værk – selve driften tænder mig til gengæld ikke så meget. Efter at have været på en fed rejse med Nature i tre et halvt år, er tiden og timingen rigtig til en overdragelse,” fortæller Eik Braun Ottosen, der endnu ikke kan svare på, hvad han nu skal.

”Jeg har altid brændt for lave noget med mennesker og så interesserer jeg mig meget for yoga og personlig udvikling, så jeg kommer formentlig til at lave noget inden for dette felt – så fortsættelse følger,” afslutter han.