Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: MUNTHE tager julelevering i egne hænder, Boozt laver samarbejde med hackergruppe og Azzedine Alaïas livsværk udstilles i London.
Nyheder fra ind- og udland: MUNTHE tager julelevering i egne hænder, Boozt laver samarbejde med hackergruppe og Azzedine Alaïas livsværk udstilles i London.

Lige til døren
MUNTHE har i år valgt at tage leveringen af julens mange pakker i egne hænder. Det danske brand har teamet op med Jan Nygaard Biler om en miljøvenlig elbil, der fra den 10. december til og med den 23. december vil levere kundernes pakker lige til døren samme dag, de er bestilt.

Går i sort
AIAYU BLACK er navnet på brandets første udgave af en ny serie af konceptkollektioner, som lanceres imellem de traditionelle sæsoner. Kollektionen, der officielt lanceres den 9. januar 2018, vil overtage både butik og webshop, som i to uger frem vil være fyldt udelukkende med det sorte design.

Med lås og slå
Boozt.com har taget alternative metoder i brug for at højne webshoppens it-sikkerhed. I håbet om at sikre sig mod fremtidige cyberangreb har de indgået et samarbejde med et hackerfællesskab kaldet Hacker One, som skal finde fejl eller et ’smuthuller’ i virksomhedens sikkerhedssystem.

”Det har været et succesfuldt samarbejde, hvor vi har fundet flere svagheder i vores netværk, som vi ellers ikke kendte til,” siger Jesper Brøndum, it-chef hos Boozt, til Jyllands-Posten.

Inderst inde
VILA har netop løftet sløret for deres nyeste satsning – en linje af lingeri. Den første lingerikollektion bliver leveret allerede i næste uge og vil blive forhandlet på både webshop samt i udvalgte butikker, herunder brandets egne.

Gazelle
STINE GOYA har særligt de seneste tre år fået et stærkere forretningsmæssigt fundament, hvilket nu har medført, at brandet i år for første gang er blevet kåret som Gazelle-virksomhed 2017 af Børsen. Det er en anerkendelse, som hvert år overrækkes til danske virksomheder, der vokser kontinuerligt og som har fordoblet sin omsætning eller bruttoresultat i løbet af fire regnskabsår. Til dette års gazellekåring satte Børsen desuden fokus på, hvordan gazellerne formår at genopfinde dansk erhvervsliv.

En hyldest
Den ikoniske haute couture-designer Azzedine Alaïa, der gik bort i november i år, bliver nu hyldet i en udstilling på London’s Design Museum. Udstillingen har været undervejs i et helt år, og er derfor initieret af designeren selv i samarbejde med museet. Her vil omkring 60 forskellige kreationer blive udstillet, med henblik på at give gæster indsigt i designerens lange karriere og kreative processer. Udstillingen lanceres til maj 2018 og løber frem til oktober.

Flere modeuge-rokeringer
I sidste uge forlød det, at både Balenciaga og Acne Studios har foretaget justeringer i deres shows under de internationale modeuger i 2018. I denne uge der tilføjes tre nye brands til den liste, da både Tommy Hilfiger, Vetements og J.W. Anderson har offentliggjort nye showtiltag. Førstnævnte vil rykke sit ’see now, buy now’-show til Milano i februar for både damer og herre. Vetements har besluttet at vende tilbage til showscenen efter en sæson udelukkende i showroom og præsentere under herremodeugen i Paris til januar, hvorimod J.W. Anderson vil skippe herremodeugen til fordel for kvindernes udgave af London Fashion Week til februar, da designeren også har slået dame- og herrekollektionen sammen.