Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Trendsales og Tradono fusionerer

Tradonos CEO, Mads Mathiesen, kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed og Trendsales' CEO, Ole Højriis Kristensen, forlader firmaet.
Tradonos CEO, Mads Mathiesen, kommer til at stå i spidsen for den nye virksomhed og Trendsales' CEO, Ole Højriis Kristensen, forlader firmaet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Trendsales har haft nogle hårde år. Omvendt har Tradono siden opstarten i 2014 oplevet vækst. Nu skal en sammenlægningen give de to virksomheder en mere strømlinet organisation, som kan skabe yderligere vækst for begge brands i fremtiden. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den schweiziske medievirksomhed Tamedia ejede før fusionen 100% af Trendsales og en minoritetsandel af Tradono, men vil i fremtiden være hovedaktionær i den samlede virksomhed, som også har Tradonos grundlæggere og medarbejdere samt tidlige investorer i Tradono i ejerkredsen.

Direktionen vil ud over Mads Mathiesen have Caspar Wolffsen som CFO, Mathias Hermansen som COO og Rasmus Andersen som CTO. Caspar Wolffsen har indtil nu været CFO hos Trendsales, mens Mathias Hermansen kom til Tradono som COO fra eBay Classifieds i august 2016. Rasmus Andersen er medstifter af Tradono.

CEO Mads Mathiesen er begejstret for sammenlægningen.

“Trendsales og Tradono er populære brands, der supplerer hinanden godt. Sammen forbinder vi hundredtusinder af brugte varer med nye ejere hver måned, til glæde for både sælgerne, køberne og miljøet. Tradono har et stærkt mobilfokus med en voksende brugerbase, mens Trendsales har national rækkevidde og meget loyale brugere. Til sammen har vi allerede tæt på to millioner medlemmer, og vi ser frem til at vokse sammen og give den bedst mulige brugeroplevelse i vores branche,” siger Mads Mathiesen.

Christoph Brand, chef for Classifieds & Marketplaces og direktionsmedlem i i Tamedia, er ligeledes glad for fusionen:

“Danmark er et attraktivt marked, og vi mener, at vi med denne fusion har en meget god mulighed for at yderligere at udvide vores allerede stærke position på markedet,” siger Christoph Brand.

Den nye organisation vil have fælles drift af de to brands, hvilket betyder, at virksomheden må sige farvel til omkring ti fuldtidsansatte på de områder, hvor virksomhederne overlapper hinanden. Den nuværende CEO for Trendsales, Ole Højriis Kristensen, vil være en aktiv del af fusionsprocessen, men forlader virksomheden i begyndelsen af næste år for at søge nye udfordringer, lyder det i pressemeddelelsen.

Udover fusionen i Danmark, så overtager Tamedia 100 procent af Tradono Switzerland Ltd. og vil arbejde videre med at positionere Tradono på det schweiziske marked med en licensaftale fra Tradono Denmark. Tradono blev lanceret i Schweiz i begyndelsen af 2016 i forbindelse med et joint venture med Tamedia.