Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Og vinderen er: Lærke Andersen

Den danske designer blev i dag udråbt til dette års vinder af Magasin du Nord Fashion Prize.
Den danske designer blev i dag udråbt til dette års vinder af Magasin du Nord Fashion Prize.

Kunsthal Charlottenborgs Apollo Bar dannede i dag rammerne om dette års udgave af Danmarks største modepris, Magasin du Nord Fashion Prize, som blev afholdt for femte år i træk. Denne gang blev det Lærke Andersen, der kunne løbe med titlen som årets designtalent.

Lærke Andersen var nomineret sammen med Clouds, Randy Collection og All at Sea, som alle er udvalgt af et panel bestående af danske specialister inden for design, forretningsdrift og branding. Magasin du Nord har desuden haft endnu større fokus på at give landets største talenter et springbræt ud i verdenen, hvorfor de i år, som noget nyt, har nedsat en jury med stærke forbindelser og netværk i udlandet, som vil kunne være med til at bane vejen for de udvalgte designeres drømme om en international karriere. Den internationale jury bestod derfor af højtstående internationale branchefolk som Justin O’Shea, grundlægger af SSS Worldcorp og Elin Kling, designer for Totême. Sammen med resten af juryen udråbte de dette års vinder, som udover at blive vurderet på sit design, også blev betragtet ud fra deres overordnede brandværdi og forretningsplan.

Aftenens værtinde, Amanda Collin, guidede publikum igennem arrangementet, og forinden havde de fire nominerede hver især præsenterede deres kollektioner og forretningskoncept for juryen.

Til slut kunne H.K.H. Kronprinsesse Mary og fondsbestyrelsesmedlem fra Magasin Fonden Nina Wedell-Wedellsborg slutte aftenen af med at afsløre vinderen. Det var en glad Lærke Andersen, der indtog scenen og tog imod sin pris, som udover æren også indeholder et velfortjent startskud via et hæderslegat på 500.000 kroner, samt et modeshow under Copenhagen Fashion Week til februar 2018.

Sidste år kunne den fremadstormende danske talent Cecilie Bahnsen løbe med sejren, ligesom også  Mark Kenly Domino Tan og Tonsure har gjort det før hende.