Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Stor international jury til Magasin du Nord Fashion Prize

I år vil et panel af 16 designere, entreprenører, influencere og brandingeksperter fra ind- og udland afgøre hvem, der vinder designkonkurrencen.
I år vil et panel af 16 designere, entreprenører, influencere og brandingeksperter fra ind- og udland afgøre hvem, der vinder designkonkurrencen.

De fire nominerede brands, Clouds, Lærke Andersen, Randy Collection og All at Sea står over for afgørelsen den 27. oktober, der kan give én af dem et velfortjent startskud med et hæderslegat på 500.000 kroner, inklusiv et modeshow under Copenhagen Fashion Week.

“Det kræver talent at spotte talenter. Derfor har vi samlet et stærkt, internationalt hold, der tilsammen repræsenterer alle relevante områder inden for modeverdenen: design, branding og forretningssans. Når juryen udvælger vinderen af Magasin du Nord Fashion Prize 2017 sker det altså ikke kun på baggrund af deltagernes design, men også deres brandværdi og forretningsplan,” siger Nina Wedell-Wedellsborg, initiativtager til prisen og bestyrelsesmedlem i Magasin du Nord Fonden, i en pressemeddelelse.

Vinderen af Magasin du Nord Fashion Prize 2017 udpeges af den internationale jury i forbindelse med prisuddelingen den 27. oktober 2017, og vil derpå blive inviteret til at vise sin kollektion under Copenhagen Fashion Week i februar 2018. I 2016 blev prisen vundet af Cecilie Bahnsen.

“At finde talent og støtte fremtidens designere er essentielt for os. Hver sæson rejser vi verden rundt for at opdage nyt talent. At være en del af juryen ved Magasin du Nord Fashion Prize giver os chancen for at opdage dansk kreativitet. Jeg er meget glad for at få denne invitation og ser det som min pligt at deltage i et projekt, der fremmer talent,” forklarer Andreas Murkudis, indkøber, kurator og jurymedlem.

I juryen får han selskab af:

Anthony Kendal – grundlægger, Kendal & Partners
Elin Kling – designer, Totemé
François Zimeray – fransk ambassadør i Danmark
Grace Wales Bonner – designer, Grace Wales Bonner
Lise Bloch Thomsen – marketing- og e-commerce direktør, Magasin du Nord
Justin O’Shea – grundlægger, SSS Worldcorp
Marc Høm – modefotograf
Margrethe Dal Lehrmann – indkøbschef, Magasin du Nord
Mette Hay – kreativ direktør, Hay
Nicolaj Reffstrup – CEO, Ganni
Nina Wedell-Wedellsborg – bestyrelsesmedlem, Magasin du Nord Fonden
Noona Smith-Petersen – grundlægger, Smith Petersen PR
Patrick Munsters – grundlægger, Salle Privée
Peter Jensen – designer, Peter Jensen
Ulrik Garde Due – direktør, Fiskars Living

Kathrine Agger var med brandet Af Agger også med i den oprindelige pulje af designere i konkurrencen, men har valgt at trække sig pga. af tidsmangel.