Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

DANSK Magazine fejrer 15 år med fotoudstilling

Højbro Plads danner rammerne for DANSK Magazines 15 års jubilæum, hvor en udstilling giver et indblik i modefotografiets udvikling.
Højbro Plads danner rammerne for DANSK Magazines 15 års jubilæum, hvor en udstilling giver et indblik i modefotografiets udvikling.

Storkespringvandet får hård konkurrence denne uge, for 45 værker vil pryde Højbro Plads i anledning af DANSK Magazines jubilæum – og udgangspunktet er det store arkiv af fotokunst produceret til og af magasinet gennem de forgangne 15 år.

Med den centrale placering vil modefotografiet nå ud bredt ud, da gennemstrømningen på daglig basis ligger på over 80.000 mennesker. Som et led i fejringen af jubilæet og som afslutning på fotoudstillingen på Højbro Plads er modebranchen inviteret til gallaaften fredag den 8. september på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor DANSK Fashion Awards for første gang blev afholdt i 2007.

Det er ikke første gang, at DANSK Magazine udstiller – for fem år siden i anledning af 10 års jubilæet husede Dansk Design Center i København særudstillingen ”10 years of DANSK – a decade of Danish fashion”. Her illustrerede forskellige kreationer, fotografier og installationer hvert af de 10 år, som DANSK Magazine havde eksisteret.

DANSK Magazine blev grundlagt af Uffe Buchard og Kim Grenaa i 2002 med en vision om at lave en kreativ platform, hvorfra dansk mode promoveres og synliggøres på lige fod med international mode.

De sidste 15 har år har DANSK iværksat yderligere tiltag for at samle og hylde den danske modebranche. I 2007 startede DANSK Magazine modeugeavisen DANSK Daily, der udkom under hver Copenhagen Fashion Week i fem år med showanmeldelser, interviews, features og en guide til modeugens aktiviteter. Avisen blev udgivet i et samarbejde mellem DANSK Magazine og Copenhagen Fashion Week, der i dag fortsat udgiver en avis under titlen, The Copenhagen Fashion Week Daily.

I 2008 så DANSK Fashion Awards dagens lys, som den første store danske modepris, og senest stod DANSK Magazine i samarbejde med Magasin du Nords Fond bag konkurrencen DANSK Design Talent – Magasin Prisen. Prisen satte fra 2011 til 2016 fokus på at promovere nye designtalenter indenfor modebranchen.

Fotoudstillingen åbner i dag, mandag den 4. september, klokken 16.00 med et arrangement for pressen og vil efterfølgende være åben for offentligheden i hele uge 36.