Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Aaarhus vil forene mode og teknologi

Aarhus Walks on Water er en flydende catwalk med redesigns af tøj fra danske modehuse, som har til formål at fremme wearable tech i modebranchen.
Aarhus Walks on Water er en flydende catwalk med redesigns af tøj fra danske modehuse, som har til formål at fremme wearable tech i modebranchen.

Den 16. september ruller en flydende catwalk ud i Aarhus Havnebassin, der sætter fokus på foreningen af mode og teknologi. Navnet er Aarhus Walks on Water, og arrangørerne er Aarhus Kulturhovedstad 2017 og Region Midtjylland, i samarbejde med Aarhus Universitet, VIA University College, Headstart Fashion, Silkeborg Produktionshøjskole og Filmby Aarhus/Interactive Denmark.

”Aarhus Walks on Water er udtryk for det særlige drive, der findes i Aarhus. Digital scenografi forvandler byens havn med lys, musik og film, mens mode og ny teknologi går på vandet. Som finale på aftenens store fashion-event uddeler vi en pris på 10.000 euro til bedste design-team, så vi forventer, det bliver en meget spændende aften,” siger Lene Elsner, projektleder på Aarhus Walks on Water, i en pressemeddelelse.

Ned ad catwalken vil modellerne bære kollektioner kreeret af otte internationale unge designteams i samarbejde med regionale modevirksomheder, heriblandt Laurie, Karen by Simonsen og JBS. Alle kreationer er skabt som redesigns af de etablerede brands’ tidligere kollektioner – denne gang som wearable tech.

De deltagende virksomheder og designere er:

  • Kaffe, DK Company – Stanislav Ondrus & Zuzana Jelcicova (Slovakiet)
  • Dansk Supermarked – Yiyu Chen (Taiwan)
  • Laurie – Zoltan Szepesi & Gaby Gosztola (Ungarn)
  • Cream, DK Company – Myroslava Vetokha & Manoli Ly Pedersen (Ukraine, Danmark)
  • JBS – Ana Manuela Secara (Rumænien)
  • Culture, DK Company – Boa Kim & Pernille Bech-Larsen & Victor Mihaita (Sydkorea, Denmark)
  • Kabooki – Tiia Maria Jaakkola (Finland)
  • Karen by Simonsen – Dana Jasinkevica (Letland)

Foruden designkonkurrencen, vil aftenen også byde på en Danmarkspremiere, når Shaun Borstrock, Associate Dean for Business and Innovation på Hertfordshire University, vil præsentere 10 couture 3D printede kjoler designet af graffitti-kunstnerem, Ben Eine. Det sker i samarbejde med projektet Modeclix, som har hjemme på Hertfordshire University og som netop udvikler 3D-teknikker til modebranchen.

Aarhus Walks on Water en del af byens nye modefestival, Boxmarket, som finder sted den 16.-17. september i år. Læs mere om modeshowet her.