Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

”Vi vil skaffe produktionen hjem til Danmark”

Manufacture Copenhagen er optaget i det Europæisk netværk, TCBL, med det klare formål at støtte innovation i tekstilindustrien og fremme lokalproduktion i Danmark.
Manufacture Copenhagen er optaget i det Europæisk netværk, TCBL, med det klare formål at støtte innovation i tekstilindustrien og fremme lokalproduktion i Danmark.

TCBL er navnet på det EU-finansierede projekt, som har til formål at nytænke tekstil- og beklædningsindustrien og bringe 5% af produktionskapaciteten tilbage til Europa inden 2025. Manufacture Copenhagen er, som eneste nordisk repræsentant, blevet medlem af TCBL-netværket.

For at blive en del af netværket, skal ens virksomhed arbejde henimod samme mål og have et lignende værdisæt. Og det har Manufacture Copenhagen. Derfor er den danske virksomhed netop blevet optaget som ’Associate Labs’, hvilket indebærer, at Manufacture Copenhagen har en direkte indflydelse og deltager aktivt i netværkets projekter. Det krævede en ansøgning, men partnerne, der var med til at starte TCBL, opfordrede Manufacture Copenhagen til at søge, og derfra gik det stærkt.

”Jeg sendte ansøgningen i hastværk om torsdagen, og tirsdagen efter var jeg første taler på podiet under en konference med netværket i Athen. Mit formål med talen var at fortælle de mange inspirerende historier og den begejstring, der eksisterer omkring bæredygtighed og lokalproduktion i modebranchen. Mange virksomheder vil det nemlig rigtig gerne, men har udfordringer med, hvordan de skal gribe det an,” siger medstifter af Manufacture Copenhagen, Prisca Vilsbøl.

Manufacture Copenhagen kan via netværket lære af andre lande og tilknyttede aktører, eksempelvis virksomheder fra Italien, England og Frankrig. Ifølge Prisca Vilsbøl er der meget at hente ved at arbejde sammen på tværs.

At der er en stigende interesse for netværket, vidner om interesse for bæredygtighed og innovation blandt virksomheder. Med optagelsen bliver Prisca Vilsbøl og Kirsti Reitan Andersens fremadrettede arbejde blandt andet at gøre opmærksom på, hvordan lokalproduktion og tæt kommunikation kan føre til mere innovative og bæredygtige produkter.

Manufacture Copenhagen har siden november 2016 været i gang med at dokumentere produktionsmulighederne i Danmark, Norge og Sverige i partnerskab med Lifestyle & Design Cluster, CBS, Norwegian Fashion Hub og det svenske Textile Fashion Center. Partnerskabet kulminerer i en række seminarer i hvert land til efterår, hvor der bliver sat fokus på hvad der allerede kan lade sig gøre mht. produktion i Norden.

”Hele systemet skal re-tænkes. Udfordringen for mange er dog, at forretningen stadig skal løbe rundt og fungere, samtidig med at den bæredygtige omstilling finder sted. Via sådanne netværker og partnerskaber kan vi hjælpe virksomheder med at komme i gang og transformere systemet.” siger Prisca Vilsbøl.

Læs mere om TCBL her.