Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Massebesvimelser på Bestseller-fabrik

Den danske modevirksomhed kritiseres lige nu for dårlige produktionsforhold i Cambodja, hvor syersker falder om på fabrikker.
Den danske modevirksomhed kritiseres lige nu for dårlige produktionsforhold i Cambodja, hvor syersker falder om på fabrikker.

I går lancerede det danske medie Danwatch i samarbejde med britiske The Guardian en længere artikelrække om produktionsforhold på tekstilfabrikker i Cambodja. Bestseller er en af de virksomheder, der får produceret på fabrikker, hvor massebesvimelser blandt syersker finder sted. Danwatch har været tilstede i landet i en længere periode for at dokumentere tilstandene og har talt med en lang række syersker, ngo’er, læger, modevirksomheder og lokale brancheforeninger, for at få afdækket omfanget af situationen.

Den 24. februar udbrød der brand på den fabrik, hvor Bestseller får lavet deres Vero Moda-tøj, skriver Danwatch. Helt op til 40 syersker besvimede, og måtte på hospitalet. Disse tilfælde er ikke begrænset til Bestsellers produktion – brands som Nike, Asics og Puma lægger også ordrer på fabrikker, hvor det sker.

Bestsellers kommunikationschef, Jesper Stubkier, siger til Danwatch:

“Vi er selvfølgeligt bevidste om, at der er plads til forbedringer. Derfor arbejder vi hver dag på at forbedre forholdene for arbejderne gennem dialog, opfølgning og uddannelse og ved jævnligt at være tilstede på fabrikkerne.”

Flere læger siger til Danwatch, at dårlig ernæring, dehydrering, høje temperature og manglede ilt er blandt grundene til, at mange syersker bliver dårlige.

Du kan læse meget mere af Danwatchs reportager fra Cambodja her.