Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: The Met Gala, forår med festival, Iben Høj udstiller strikdesign og ny Hugo Boss-butik åbner i København.
Nyheder fra ind- og udland: The Met Gala, forår med festival, Iben Høj udstiller strikdesign og ny Hugo Boss-butik åbner i København.

Strikdesign:
Iben Høj er til at finde på to udstillinger her til foråret. Først på ”Is this Knit”, der stiller spørgsmålstegn ved, hvad strik er, og hvad det kan. Strikdesigneren vil præsenterer store jernringe beklædt med runde spind af strik, og det kan opleves fra 29. maj til 11. juni. Til udstillingen, ”Ultimate Impact” i Rundetårn fra 20. maj til 2. juli, bidrager Iben Høj med værket, ”Blood Relations”, hvor også Nicoline Liv Andersen udstiller.

Relancering:
FashionFladen er ude med ny visuel identitet og et nyt redaktionsteam. Mediet går bag om modebranchen, og fokus er på bæredygtighed, modenyheder, modeuger og modeevents.

Design festival:
Fra den 4. maj til 9. juni finder Danish Design Festival sted – for første gang nogensinde. Designmuseum Danmark og Danske Kunsthåndværkere & Designere er blandt initiativtagerne til festivalen, hvor en række events vil blive afholdt henover foråret. På programmet er blandt andet oplæg med Mark Tan, trendkonference med pej gruppen og udstilling med japanske smykkekunstnere.

Navneskifte:
Kopenhagen Fur Studio er navnet på det kreative hus, der tidligere hed KiCK. Arbejdsopgaverne er de samme fordelt i de tre divisioner: Partnere, design og produktion samt PR og showroom. Navneskiftet er trådt i kraft for at knytte organisationen tættere til Kopenhagen Fur.

Velgørenhed:
Petit by Sofie Schnoor delte i denne uge den glædelig nyhed, at de kunne donere 65.000 kroner til Sisse Fiskers SMILfonden. Overskuddet kommer fra salget af specialdesignede t-shirts.

Butiksrenovering:
I dag åbner Hugo Boss ny flagshipbutik i København – adressen som tidligere Østergade 15, men er en opgraderet version fordelt på to etager og 400 kvadratmeter med både dame- og herreprodukter.

Butiksåbning:
For et par måneder siden, løftede H&M sløret for deres nye brand, Arket. Og nu er placeringen for københavnerbutikken på plads. Det tidligere Post- og Telemuseum på Købmagergade 33 er i gang med en større renovering, så herre-, dame-, børnetøj og interiør kan vises frem, når butikken åbner til efteråret – den endelige dato er endnu ikke offentliggjort.

Modefest:
Denne uge bød på den første mandag i maj – med andre ord: Met Gala. Årets tema var Rei Kawakubos Comme des Garçons, og det er første gang siden 1983 og museets Yves Saint Laurent-udstilling, at The Metropolitan Museum of Art har en soloudstilling med en nulevende designer. Rihanna overstrålede alle i hendes avantgarde kjole, og Kim Kardashian beskyldes for at have misforstået temaet. Cara Delevingne beviste, at hun er blandt de eneste, der kan bære sølvhår – i en skrabet, plysset version, vel at mærke.