Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: ANYBODY-udstillingen åbner officielt i Aarhus, Rihanna modtager ærespris, Uniqlo og J.W. Anderson slår pjalterne sammen, og Zara-ejer giver sin største donation til dato.
Nyheder fra ind- og udland: ANYBODY-udstillingen åbner officielt i Aarhus, Rihanna modtager ærespris, Uniqlo og J.W. Anderson slår pjalterne sammen, og Zara-ejer giver sin største donation til dato.

Kunst:
I denne uge åbner ANYBODY-udstillingen i Aarhus, hvor 15 udvalgte danske modedesign- og kunsttalenter udstiller deres eksklusive værker, som sætter fokus på kroppen og kropsidealer. Udstillingen åbner den 1. april klokken 15 og kan frem til den 9. april opleves i Sallings vinduer på Søndergade, hvor udvalgte værker dagligt ’vækkes til live’ og bliver en del af bylivet i kulturhovedstaden.

Butiksåbning:
Det danske smykkebrand JEWLSCPH har på nuværende tidspunkt både butik på Østerbro og i Aarhus, men nu åbner smykkedesigneren, Mai Manniche, på sin tredje lokation i rækken. Den nye butik har adresse på Strandvejen i Hellerup, og åbner dørene for de nordsjællandske smykkeelskere den 1. april.

Ærespris:
Den amerikanske sangerinde Rihanna vil den 22. maj blive hædret, når The New School College of Performing Arts og Parsons School of Design i samarbejde for 69’ende gang afholder den årlige Parsons Benefit i New York. Parsons School of Design har valgt Rihanna, blandt andet fordi hun har hjulpet adskillelige elever, ved at bære deres designs til flere lejligheder. Udover Rihanna, vil designeren Eileen Fisher og luksusforhandleren Neiman Marcus også blive hædret til eventet.

’Walking on air’:
Sportsgiganten Nike har netop offentliggjort et nyt samarbejde, denne gang med designstuderende fra Central St. Martins og Domus Academy. Samarbejdet er en del af NikeLab’s Vision-AIRS program, der udforsker ’walking on air’-konceptet. Fem studerende er blevet udvalgt til at skabe unikke designs, der skubber til grænserne for både konstruktion og materialer, inspireret af den amerikanske sportsforhandlers sko ’Nike Air VaporMax’. Både sko og designs landede i butikkerne den 26. marts.

Samarbejde:
Den japanske tøjkæde Uniqlo har allerede en del designsamarbejder i porteføljen, men nu er endnu en fælleskollektion på vej. Denne gang er samarbejdet indgået med den anerkendte designer J.W. Andersen, som vil skabe en ny kollektion, bestående af både dame- og herretøj, for den populære kæde. Kollektionen rammer butikkerne til efteråret.

Modelkarriere:
Den amerikanske sangerinde Nicki Minaj har indtil nu været kendt verden over for sin musik, men nu kan hun også skrive et andet talent på CV’et. Sangerinden har flere ganget lagt krop til forskellige kampagner og kollektioner, for blandt andre Roberto Cavalli, men nu er hun officielt blevet model, og har skrevet kontrakt med det anerkendte bureau, Wilhelmina Models.

Historisk donation:
Manden bag den spanske tøjkæde Zara og Europas rigeste mand, Amancio Ortega, er i sit gavmilde hjørne, og vil donere 320 millioner euro til fordel for bekæmpelsen af brystkræft. Donationen vil være den største nogensinde fra Inditex-koncernens fond og skal sikre, at patienter på offentlige sygehuse i hele Spanien, kan blive undersøgt med den nyeste brystkræft-screeningsteknologi.