Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nordic Fashion Association rykker til Norge

Danish Fashion Institute giver faklen videre efter at have varetaget sekretariatet for Nordic Fashion Association i seks år.
Danish Fashion Institute giver faklen videre efter at have varetaget sekretariatet for Nordic Fashion Association i seks år.

Nordic Fashion Association blev grundlagt i 2008, og siden begyndelsen har Danish Fashion Institute haft ansvaret for organisationens sekretariat. Nu er tiden kommet til at skifte værtsland, og stafetten er overdraget til Norge og organisationen, Norwegian Fashion Hub, de næste to år.

Norske Gisle Mariani Mardal bliver ny formand for organisationen, og han har store ambitioner for det videre arbejde:

”Målet er at udvikle Nordic Fashion Association, få et større netværk og skabe en bredere platform for nordisk samarbejde, der udvikler og fremmer nordisk design. Vi vil lægge stor vægt på at søge om midler, der skal danne grundlag for et mere løbende samarbejde,” siger han til Tekstilforum i forbindelse med et strategimøde de nordiske modeorganisationer imellem, i denne uge. Foruden Norge og Danmark er også Swedish Fashion Council og Finnish Fashion Council med i sammenslutningen.

Selvom Skandinavien består af selvstændige lande, opfattes det ofte som en samlet enhed ude i verden – og skandinavisk livsstil og design er efterspurgt, fortæller Gisle Mariani Mardal. Den popularitet er der store muligheder i, hvis samarbejdet mellem de nordiske lande styrkes yderligere, mener han.

”Det er vigtigt at dele erfaringer og viden, ikke mindst om, hvad der sker i Sverige, hvor mange store brands er på forkant med bæredygtighed, som vil være helt afgørende for industrien i de kommende år,” siger han, og uddyber, at Nordic Fashion Association rummer mange muligheder, blandt andet i form af samarbejde om markedsføring, produktudvikling og bæredygtig produktion med fokus på hele værdikæden, herunder større fokus på lokal produktion.