Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Bestseller øger ejerandel i Asos

Anders Holch Povlsen ejer nu næsten en tredjedel af den britiske onlinegigant, Asos.
Anders Holch Povlsen ejer nu næsten en tredjedel af den britiske onlinegigant, Asos.

Danmarks næstrigeste mand, Anders Holch Povlsen, som ejer og agerer administrerende direktør i Bestseller, bruger store dele af sin formue på at investere i andre virksomheder ved siden af sin egen forretning.

Herunder har den danske rigmand især investeret store summer i den britiske modeportal, Asos. Anders Holch Povlsen er den største aktionær i portalen, men har nu satset endnu mere i den retning og øget sin aktieandel til 29%, hvilket betyder, at han nu næsten ejer en tredjedel af Asos. Det skriver Drapers.

Anders Holch Povlsen har erhvervet sine aktier gennem sit investeringsselskab Aktieselskabet, og har derigennem forhøjet sin aktieandel yderligere. Bestseller-ejeren havde i januar 23,325,522 aktier, svarende 27,6%, hvilket i koncernens regnskab var værdisat til 2,5 milliarder kroner. I dag er det antal steget til 24,325,522 aktier, svarende til 29%.

Stor gevinst
Tilbage i november kunne Bestseller fremlægge et regnskab, som viste en stor fremgang for virksomheden, der ellers havde et yderst utilfredsstillende årsregnskab i 2015. Anders Holch Povlsen kunne dengang vise et resultat på 2 milliarder kroner før skat, hvilket i høj grad skyldes en stor succes på det britiske marked, netop på grund af det profitable samarbejde med Asos. I november omtalte han til Business.dk:

”Det er lykkedes os at komme lidt tættere på Asos. De er en større del af vores design og udvikling, og vi er en større del af deres forretning. Det betyder, at vi forstår dem bedre, og at de kan få mere ud af os. Vi nyder godt af, at det går dem fornuftigt,” lød det fra den administrerende direktør.

Allerede dengang var Bestsellers investering i den britiske webshop en god forretning, der også kunne fungere som koncernens indgangsvinkel til det internationale marked, herunder især Storbritannien. Og med Anders Holch Povlsens øgede aktieinvestering tyder meget på, at modemilliardæren vil fortsætte med den strategi.