Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Det skal du se på CPH:DOX

Filmfestivalen præsenterer nyt biografcentrum og verdenspremieren på dokumentaren om Dries Van Noten i samarbjede med Copenhagen Fashion Week. Læs, hvordan du vinder billetter her.
Filmfestivalen præsenterer nyt biografcentrum og verdenspremieren på dokumentaren om Dries Van Noten i samarbjede med Copenhagen Fashion Week. Læs, hvordan du vinder billetter her.

I år rykker CPH:DOX festivalcentrummet til Kunsthal Charlottenborg. Sammen med design-teamet fra Normann Copenhagen har de udviklet og indrettet et nyt samlingspunkt, der både skal fungere som det samlende mødested for filmbranche og internationale gæster, men også som samlingspunkt for alle festivalens mange besøgende. Hér kan man opleve Københavns første sofa-biograf, en VR-biograf, billedkunstudstilling, konferencer, talks, debatter, fester og koncerter.

At lave et samlingspunkt for forskellige kulturelle møder har været drivkræften bag det nye festivalcentrum, fortæller festivaldirektør, Tine Fischer.

”Samarbejdet med Normann udspringer af et fælles ønske om at skabe oplevelser med originalt udtryk og med en vision, der kombinerer det tværdisciplinære mellem kunst, film, design og det sociale engagement. Ligesom CPH:DOX insisterer på dokumentarfilmen som kunst, og har været med til at sprænge rammerne for hvordan dokumentarfilmen fortælles og formidles, skaber Normann Copenhagen ikke blot designmøbler, men har været med til at nyfortolke den måde design og kunst integreres i vores fælles virkelighed.”

Et af de helt store navne på årets program, er Reiner Holzemers film om Dries Van Noten, som CPH:DOX kan vise som de første i verden. Programchef Niklas Engstrøm siger:

Dries er ikke blot et yderst stærkt portræt af én af verdens mest prestigefyldte og mest sympatiske designere, men også en inspirerende fortælling om vigtigheden af at fastholde sig selv i en hurtigt accelererende verden. Ligesom vi arbejder i krydsfeltet mellem kunst og virkelighed, arbejder Dries Van Noten også med udgangspunkt i kunsten, for på den måde at overføre lidt magi til den hverdag, vi alle går rundt i.”

Filmen får verdenspremiere den 18. marts kl. 18.30 og bliver præsenteret i samarbejde med Copenhagen Fashion Week. Du kan læse mere om, hvordan du kan komme med til visningen og vinder billetter lige her.

Foruden Dries kommer her fire anbefalinger fra CPH:DOX til Fashion Forums læsere. 

Dries
Instruktør: Reiner Holzemer
Designeren Dries van Noten er en af sin generations store fornyere. Med sine smukke og stilbevidste kreationer har den belgiske tøjdesigner siden 1980’erne etableret sig som en kreativ ener, samtidig med at han har formået aldrig at gå på kompromis med sin vision. For første gang har Van Noten tilladt en filmskaber at følge ham både i sit arbejde og privatliv i over et år. En inspirerende film om et dannet og sympatisk menneske, der bag sit elegante og beskedne ydre står bag nogle af de mest kunstnerisk nytænkende kreationer de sidste 25 år.

A Modern Man
Instruktør: Eva Mulvad
Charlie Siem er den perfekte, moderne mand. Ung, velhavende, fotomodel for Hugo Boss – og så er han oven i købet førsteviolinist med en voksende skare af fans verden over. Men er der også et menneske bag perfektionisten? Eva Mulvad følger den unge stjerne fra det søde liv i Monaco til hans ensomme spot i rampelyset, og i kulissen, når tvivlen sniger sig ind på ham. For perfektionismen har en pris, og den er dyr. Kærester og nære forbindelser er den eneste luksus, man ikke kan tillade sig, når man har blikket rettet mod stjernerne. Eva Mulvad følger sine prisvindende film ‘The Good Life’ og ‘Enemies of Happiness’ op med en film, der mestrer den menneskelige indsigt i en unik begavelses nuancer.

Contemporary Color
Instruktør: Bill Ross og Turner Ross
Altid elegante og evigt nysgerrige David Byrne har siden tiden som frontmand i Talking Heads været en notorisk uforudsigelig kunstner. Og Contemporary Color er en farvestrålende fest og dybt musikalsk opvisning, der gentænker hele koncertoplevelsen. Det er Byrnes stort opsatte live-shows, flankeret af amerikanske cheerleaders og gæsteoptrædener af tUnE-yArDs, St. Vincent, Blood Orange, og en kurateret perlerække af andre musikere – inklusiv Byrne selv. Det er en film om fællesskab for alle involverede. Vær med foran scenen og bag kulisserne i en film instrueret af brødrene Bill og Turner Ross, der stod bag CPH:DOX-hittet ‘Tchoupitoulas’.

Citizen Jane: Battle for the City
Instruktør: Matt Tyrnauer
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatter og aktivist Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950’erne og 60’erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner. Som aktivist og forfatter til arkitekturklassikeren The Death and Life of Great American Cities var Jacobs en sand pioner, der var så langt forud for sin tid, at hendes radikale idéer først nu er begyndt at slå igennem i den arkitektoniske mainstream. Citizen Jane er en aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode byliv.

The Hotel
Instruktør: Kristian Petri
Et besøg på et japansk hotel, der har eksisteret i over tusind år er blot ét af mange stop på den svenske instruktør Kristian Petris verdensomrejse. En rejse, som fører ham fra klassiske hoteller i Europa til nogle af verdens mest legendariske af slagsen til anonyme, modernistiske non-steder. Hotellets historie er i sig selv rig på historier, der spejler den moderne tilstands udvikling. En tilstand, der danner et tankefuldt grundlag for Petris eksistentielle, filmiske essay. Ligesindede som Stellan Skarsgård og Åsne Seierstad møder ham undervejs og deler deres betragtninger i en film, der i den grad giver nyt liv til tanken om, at det at rejse er at leve.

Du kan hele programmet for CPH:DOX her.