Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Elaine Hersby gentager succesen

Den danske designer har siden sin debut i 2016 fået godt gang i forretningen, og fortæller om nerver, stor opbakning og om takke nej tak til udlandet.
Den danske designer har siden sin debut i 2016 fået godt gang i forretningen, og fortæller om nerver, stor opbakning og om takke nej tak til udlandet.

Siden Elaine Hersby afholdte show for første gang under Copenhagen Fashion Week i august sidste år, er det gået stærkt, og hun er i dag godt på vej til at etablere sig på den danske modescene, som hun selv siger, tog overvældende godt imod hende:

”Der kom så meget presse efter mit debutshow, hvilket var helt vildt overvældende, og satte en masse ting i gang. For eksempel blev jeg kontaktet af flere branchefolk, som blandt andet er grunden til, jeg har fået en messestand. Det er en stor hjælp, så brandet kan vokse og få endnu mere opmærksomhed,” siger Elaine Hersby og fortæller, at også udlandet har givet hende opmærksomhed siden sidst:

”Jeg er blevet kontaktet af flere modeuger rundt om i verden, og jeg har også været til møde med en agent i London, men jeg synes det er for tidligt, så det kommer ikke til at ske, før mit brand er lidt mere etableret,” forklarer Elaine Hersby, som stadig lægger sine kræfter i Danmark, og derfor vil være at finde både på Revolver-messen i næste uge og i Hofteatret, hvor designerens andet modeshow finder sted.

At turde tro på sig selv
Elaine Hersby ser frem til at få chancen for at vise sit værd igen i år, ikke mindst fordi showet denne gang er On Schedule – en opgradering, hun ikke havde regnet med allerede efter én sæson, selvom oplevelsen må siges at have givet hende værdifuld erfaring.

Elaine Hersby har nemlig allerede nu lært rigtig meget, og er for eksempel blevet meget mere tidsbevidst siden sin debut. Hun har lært at strukturere sin tid, og besluttede sidste gang, at hun i denne sæson ville komme i gang i meget bedre tid, for at undgå den samme stress, som hun oplevede sidst. Hun vil nemlig gerne kunne nyde det fuldt ud, når hun i næste uge indtager showscenen for anden gang.

For Elaine Hersby havde slet ikke turdet tro på den medgang, hun har fået de sidste fem måneder, og må indrømme, at hun inden sit første show var i tvivl om folk overhovedet ville finde det interessant. Nu har hun for alvor fået blod på tanden til at prøve kræfter med et show igen, som ifølge Elaine Hersby er den mest optimale måde at etablere et brand på. Men nerverne, de er der stadig:

”Det er svært ikke at blive en lille smule nervøs igen, fordi showet i år kommer til at være lige et niveau over sidst. Men jeg har lært meget, og har helt klart mere ro på den her gang,” fortæller hun.