Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Vinderen af Designers’ Nest-prisen er fundet

Designstuderende fra Finland var de store vindere til modeugens Designers’ Nest, hvor også danske og svenske designstuderende konkurrerede.
Designstuderende fra Finland var de store vindere til modeugens Designers’ Nest, hvor også danske og svenske designstuderende konkurrerede.

Studerende fra skandinaviske designskoler var blandt hovedpersonerne til Designers’ Nest, der igen i år afholdte show i forbindelse med modeugen. 20 designstuderende deltog i konkurrencen om æren og en præmie på 50.000 kroner. KEA, VIA og Kolding Designskole repræsenterede Danmark. Showet sluttede af med, at syv designere fra den japanske designskole, UEDA College of Fashion, viste deres kreationer. De deltog dog ikke i konkurrencen, men var et farverigt indspark til showet på D’Angleterre.

En jury på fem erfarne profiler fra den internationale modebranche stod for at bedømme deltagerne, og juryen bestod denne sæson af:

  • Sara Maino, Senior Editor for italienske Vogue og Vogue Talent
  • Riccardo Baldo, dekan for European Institute of Design
  • Marisole Pastori, seniorkonsulent hos Eyes on Talent
  • Ane Lynge-Jorlén, modeforsker, kurator og formand for Designers’ Nest-juryen
  • Hitoshi Tajima, direktør, UEDA College of Fashion

Kreativitet, innovation, originalitet og potentialet til at få kommerciel succes var de fire kriterier, som dommerne vurderede de studerende ud fra.

Vinderen af årets Designers’ Nest er Reea Marie Peltola fra Aalto University of Art & Design i Finland.

”Vindere er en, hvis arbejde er kendetegnet ved en sensitivitet omkring materialer. Formerne giver en lyst til at tage det på. Kollektionen gentænker feminine silhuetter med et fokus på taktilitet,” sagde vært og dommer, Ane Lynge-Jorlén om Reea Marie Peltolas præsentation.

Andenpladsen gik til Anna Sarasoja fra samme finske universitet som vinderen, og tredjepladsen gik til Sissel Kärneskog fra Beckmans College of Design i Sverige.

Eyes on Talents – en online platform, der forbinder talenter og brands – udnævnte en designstuderende, som fortjente særlig ros, og Riikka Buri – også fra finske Aalto University of Art & Design – skal man holde ekstra øje med, ifølge Eyes on Talents.

HKH Kronprinsesse Mary overrakte præmierne til vinderne sammen med grundlægger af Designers’ Nest, Jan Busch Carlsen.