Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Nyheder fra ind- og udland: Veras udvider sortimentet, Givenchy skyder kampagne i Danmark og ny mandlig model for Maybelline mascara.
Nyheder fra ind- og udland: Veras udvider sortimentet, Givenchy skyder kampagne i Danmark og ny mandlig model for Maybelline mascara.

Samarbejde: Kari Traa og Medina er gået sammen om en ny kampagne, de kalder #WeDareYou. Kampagnen er netop skudt i gang på Boozt.com, og formålet er at opfordre unge kvinder til at turde være sig selv og være stolt af det.

Cirkulær økonomi: Det online tøjbytte-koncept, Veras, udvider sortimentet til også at inkludere børnetøj. Nu kan du ombytte tøj til både kvinder, mænd og børn. Derudover åbner Veras nyt, fysisk showroom den 16. januar.

Jubilæum: Peter Jensen kan i år fejre 15 års jubilæum og lancerer i den forbindelse en capsule-kollektion, der er skabt i samarbejde med kunstneren, Julie Verhoeven. Kollektionen består af sweatshirts og t-shirts med illustrationer af fire af Peter Jensens muser fra tidligere kollektioner: Nina Simone, Jodie Foster, Gertrude Stein og Barbara Hepworth.

Efterårskampagne: Givenchy har netop offentliggjort modehusets kampagne for sin Fall 17 pre-kollektion, og ikoniske, danske bygninger og steder danner rammen om billeder, der er skudt i Danmark ved blandt andet Københavns Hovedbanegård, Vega og Arne Jacobsen-tankstationen i Charlottenlund. Og det bliver næsten ikke mere skandinavisk, for danske Frederikke Sofie er blandt modellerne i kampagnen, der også tæller norske Iselin Steiro.

Diversitet: Maybelline har en mandlig model i deres seneste kampagne for en ny mascara. Med Manny Guitierrez, der kendt fra sociale medier og populære makeup-toturials, er Maybelline endnu et kosmetikfirma i rækken der anderkender, at mænd også er en målgruppe for makeup – og endnu et brand, der bidrager til diversitet i mode- og skønhedsbranchen.

Udstillinger: 2017 tegner til at blive et interessant år, hvad angår udstillinger om mode. Blandt andet åbner Victoria & Albert Museum i London udstillingen ”Balenciaga: Shaping Fashion” i maj, og samme måned åbner The MET i New York udstillingen ”Rei Kamakubo/Comme Des Garcons”. Også udstillinger om Anna Sui, Diors haute couture, Hubert de Givenchy, Prinsesse Diana og Yves Saint Laurent vil være til at finde på museer i Holland, England, Austrailien, Marokko, Frankrig og USA.