Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Tilbageblik 2016: Danmark blev centrum for bæredygtighed

Bæredygtighed var igen øverste punkt på modebranchens dagsorden.
Bæredygtighed var igen øverste punkt på modebranchens dagsorden.

Flere og flere modevirksomheder er i gang med en grøn omstilling på alle tænkelige niveauer – fra materialevalg og kemikaliepolitikker til langtidsholdbare, sæsonløse kollektioner.

Adjunkt fra Designskolen Kolding, Else Skjold, kaldte i begyndelsen af 2016 til besindelse og opfordrede både forbrugere og designere til at tage ansvar for hver deres rolle, i hvad hun betegner som en modebranche med tøjforstoppelse –  vi skal blive dygtigere til at forbruge med omhu og lave bedre tøj.

Maja Brix, September Salon og AMOV er blot nogle af de danske brands hvis eksistensgrundlag er bæredygtighed, og som brugte 2016 på at udvikle deres bæredygtige forretninger. Mindre produktioner af det rigtige tøj, i de bedste kvaliteter, og gerne med lang levetid og genbrug indtænkt i designet.

Det samme var på den internationale agenda, som hele den globale modeindustri mødte op for at diskutere til årets bæredygtige topmøde, Copenhagen Fashion Summit, arrangeret af Danish Fashion Institute. Her samledes de største spillere fra verdens modekonglomerater, medier, politikere, uddannelser, CEOs og designere for at diskutere en ting: hvordan skal man producere fremtidens tøj, uden at slå planeten ihjel?

Den enorme internationale opbakning som Copenhagen Fashion Summit mødte, resulterede i en ny strategi fra Danish Fashion Institute: Global Fashion Agenda. Initiativet skal ikke blot sikre et årligt Summit-topmøde, men også, at der kommer konkrete løsninger på modeindustriens udfordringer med bæredygtig produktion. Og efteråret bød også på interne omstruktureringer hos Danish Fashion Institute. Eva Kruse sagde farvel som direktør for Copenhagen Fashion Week for at kunne hellige sig fuldt ud til til posterne som direktør for henholdsvis Danish Fashion Institute og Global Fashion Agenda, og Camilla Frank satte sig i stedet i direktørstolen for modeugen.