Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Tak for i år - De 10 mest læste

Fashion Forum går på juleferie, og indtil vi er tilbage igen 2. januar, kan du læse eller genlæse årets mest populære artikler.
Fashion Forum går på juleferie, og indtil vi er tilbage igen 2. januar, kan du læse eller genlæse årets mest populære artikler.

Tak for i år – og tak for samarbejde, input, nyheder, meninger, holdninger og ikke mindst de gode historier.

Fashion Forum går på juleferie, og redaktionen er tilbage 2. januar. Mens vi venter på 2017, kan du læse eller genlæse årets 10 mest læste artikler:

1. Bruuns Bazaar indgiver konkursbegæring
Trods et omfattende arbejde med at få Bruuns Bazaar på rette økonomiske spor, måtte ledelsen kaste håndklædet i ringen. Det danske brand indgav egen konkursbegæring.

Thomas Bæch er siden hen tiltrådt som administrerende direktør og overtog i samme åndedrag aktiemajoriteten. Han udnævnte i august en ny kreativ direktør, Åse Wasbrekke. Læs interview med hende her.

2. Tidligere Moss-ejer taber kopisag
Brandet Sissel Edelbo har fået medhold i en sag, hvor virksomheden, Boii ApS, er blevet sagsøgt for at kopiere Sissel Edelbos kimonoer.

3. Oliver Grundahl: Vi vil gerne nå ud til den nye generation
Modefirmaet Ivan Grundahl valgte at fortsætte med sønnen Oliver Grundahl som CEO – her fortæller han om modehusets fremtidige målsætninger.

Senere på året blev Roy Krejberg ansat som kreativ direktør og fortalte Fashion Forum om sin rolle i forhold til at videreføre arven.

4. Moss Copenhagen erklæret konkurs
Blot 14 dage efter, at Bruuns Bazaar indgav konkursbegæring, fulgte en dansk modevirksomhed trop.

5. Mening: PR handler pludselig om ansattes selviscenesættelse
Er værdifuld branding afløst af kortsigtet PR og jagten på likes? Seniorrådgiver Line Blomqvist opfordrede branchen til at tage et langt og grundigt kig indad, og holde fokus på det vigtigste: Moden.

6. Les Deux sadler om
Det danske brand vil satse på ny strategi med et flydende forløb mellem design, produktion og levering, fortalte ejer Andreas von der Heide.

En del af strategiudrulningen bestod af lanceringen af et sportsbrand, Tracks by Les Deux.

7. Mening: Magten tilbage til designerne
Adjunkt fra Designskolen Kolding, Else Skjold, bad den danske modebranche om at stoppe op og trække vejret, hvis den ikke vil ende med at slå sig selv ihjel.

8. Black Friday splitter den danske modebranche
Fashion Forum foretog en rundspørge, der viste, at udsalgsfænomenet i den grad deler vandene herhjemme.

Forskellige butikker og brands deltog i eller protesterede mod dagen på hver deres måde – læs om hvordan blandt andet Mads Nørgaard og Tøjeksperten markerede dagen.

Men hvem er egentlig ansvarlig for udviklingen? Vi forsøgte at finde svar her.

Dagen endte med at blive årets største handelsdag med en omsætning på 2 mia. kroner.

9. ”Sjovt nok ringede Dior ikke den dag, jeg blev færdig”
PROFIL: Ellen Pedersen om DANSK Design Talent – Magasin Prisen og hvordan hendes utålmodighed resulterede i, at hun blev selvstændig.

10. ”Der skal et virkelig godt tilbud til at lokke mig hjem”
OUT OF DK: Udover savnet af lakridspiber, er designer Louise Sigvardt godt tilfreds med tilværelsen hos Everlane i New York.

Læs også vores interviews med andre danskere i udlandet:

Camilla Dam tog springet fra danske Five Unit til at være Women’s Senior Denim Designer hos Tommy Hilfiger på deres hovedkontor i Amsterdam.

Christian Oxvig nåede ikke at arbejde mange år i Danmark før hans udenlandske karriere startede. I dag er han ansvarlig for Weekdays herretøjslinje og bosat i Stockholm.

Frederik Thrane har brugt de sidste otte år i den amerikanske modebranche, og nu sidder han som Creative Director Of Concept hos SKAGEN i USA.

Rebecca Langebæk studerer Fashion Design Menswear på Central Saint Martins i London, og med sig i bagagen har hun praktikophold hos Kenzo i Paris og Raf Simons i Antwerpen.

 

Rigtig glædelig jul og godt nytår!