Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ugen i mode

Korte nyheder fra ind- og udland: Fra Kansas-jakker til Sarah Jessica Parker-butik, julefilm og Raf Simons' første show for Calvin Klein.
Korte nyheder fra ind- og udland: Fra Kansas-jakker til Sarah Jessica Parker-butik, julefilm og Raf Simons' første show for Calvin Klein.

For tredje gang præsenterer Mads Nørgaard den klassiske Fristads Kansas termojakke i en ny, redesignet version. Den klassiske termojakke er over 30 år gammel og bliver genoplivet i en unisex-version med orange lynlås.

Five Unit lancerer ny webshop, hvor tanken er, at alle skal kunne finde netop deres favoritjeans. Udover en webshop har siden en store locator, en b2b-portal og et presserum, så hjemmesiden omfavner både kunder og samarbejdspartnere.

H&M har præsenteret en jule-kortfilm ’Come Together’, instrueret af Wes Anderson og med Adrien Brody i hovedrollen. Historien udspiller sig på et tog, der rejser igennem et sneklædt landskab juleaften. Filmens budskab er, at vi lever i en verden, hvor vi alle kunne have godt af at give en fremmed et knus.

Raf Simons, der satte sig i kreativ direktør-stolen hos Calvin Klien i august, har netop meddelt, at hans første show bliver afholdt den 10. februar under modeugen i New York. Showet vil mikse herre- og damelinjen. Han får travlt, for også under New York Men’s Fashion Week skal han holde show med mærket i eget navn.

Et nyt, dansk smykkemærke har set dagens lys, og Patrick Pankalla er manden bag. Persuede er navnet på mærket, og den første kollektion, The Dawn Collection, består af ringe, armbånd og øreringe til bade mænd og kvinder. Smykkerne er i massivt sølv og produceret i København.

Sarah Jessica Parker har netop præsenteret en eksklusiv skokollektion for Net-a-Porter under sit eget brand, SJP Collection. Men hun har endnu en god nyhed i ærmet, nemlig at hun åbner sin første butik den 8. december – og ikke i New York, som ville have været oplagt, men i Washington DC. Butikken vil forhandle hendes nye sko-kollektion, hendes little black dresses-kollektion og en smykkelinje.

Headstart Fashion inviterer til shoppeweekend den 3. og 4. december, hvor både upcoming og etablerede brands forhandles. Samtidig lægger designere vejen forbi arrangementet i Århus, og du kan møde lædervarebrandet Rodtnes Bags, Guðrun & Guðrun, det minimalistiske modebrand An Ounce, det eksklusive smykkebrand Thorning/Astrup og den kunstneriske modeduo Maardt Studio.