Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Shop-in-shop-strategi skaber vækst hos Markberg

Åbning af shop-in-shops og bloggersamarbejder har haft positiv effekt på Markbergs seneste regnskab, fortæller direktør Rune Klemmensen.
Åbning af shop-in-shops og bloggersamarbejder har haft positiv effekt på Markbergs seneste regnskab, fortæller direktør Rune Klemmensen.

Markbergs regnskab viser en fremgang i omsætningen på 71% og en bundlinje på 2,5 mio. kr., hvilket er mere end en tredobling siden sidste regnskabsår. Resultatet er øget fra 777.929 kr. til 2,5 mio. kr. før skat. Om resultatet siger direktør og medejer, Rune Klemmensen:

”Vi er meget tilfredse med resultatet – men stadig yderst ambitiøse, og vi forventer fortsat fremgang i de kommende regnskabsperioder.”

En del af fremtidens strategi er at udvide salgskanalerne med shop-in-shops. De sidste 18 måneder har Markberg åbnet 10 shop-in-shops – senest i Illums Bolighus i Bergen og i Magasin i Lyngby. Denne indsats har haft en betydelig påvirkning på årets resultat og fremgang, ifølge Rune Klemmensen:

”Vi har samarbejdet med Magasin siden 2011, og den første shop-in-shop i stormagasinet åbnede vi i maj sidste år, hvilket var første skridt i retningen mod at få mere kontrol over brandet. Vi vil gerne kommunikere brandet som helhed og skabe sammenhæng, og det giver shop-in-shops os bedst mulighed for.”

Langsigtede samarbejder giver værdi
En anden del af Markbergs vækststrategi indebærer bloggersamarbejder. Det hele startede i 2013, da fem af Danmarks største bloggere, Marie Jedig, Christina Dueholm, Emily Salomon, Funda Christoffersen og Marie Hindkjær Wolthers, designede deres egen Markberg-taske og konkurrerede om, at blive læsernes favorit. Christina Dueholm vandt, og Markberg har efterfølgende lavet flere designsamarbejder med bloggeren, senest i efteråret i år, ligesom Marie Jedig også har haft en tilbagevendende rolle hos taskemagerne.

”Vores blogger-battle var startskuddet. Vi fokuser på, at det er bloggernes eget design og derved deres identitet og troværdighed, der skinner igennem – og det smitter positivt af på vores brand. Det giver et oprigtigt udtryk, og det får bloggernes følgere til at tage det mere seriøst. Når vores samarbejde varer mere end et par måneder, men faktisk strækker sig over flere år, så bliver det til et partnerskab med høj loyalitet,” forklarer Rune Klemmensen og fortsætter:

”Vi ser ikke blogs som en ekstra salgskanal, men som partnere, der bidrager til at skabe nyt design og troværdighed. Men vi undervurderer ikke værdien af den opmærksomhed og eksponering, bloggersamarbejder giver os,” siger han afslutningsvist.