Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt DR K-program undersøger skønhedens magt

Chris Pedersen er klar med en ny programserie, hvor han undersøger, hvad skønhed egentlig er, og hvor magtfuld en position den har.
Chris Pedersen er klar med en ny programserie, hvor han undersøger, hvad skønhed egentlig er, og hvor magtfuld en position den har.

I morgen ruller første afsnit af ’Skønhedens magt’ over skærmen på DK K. Præmissen er ganske enkelt at undersøge, hvad skønhed betyder i dag.

”Skønhed definerer et menneskeliv. Smukke mennesker tjener flere penge, får bedre sex og mere opmærksomhed. I programmet stiller vi spørgsmålet: ”Hvad er skønhed?” Den biologiske skønhed er én side, den kulturelle den anden. Og serien undersøger de to retninger – altså hvilke idealer er et resultat af evolution, og hvilke er et resultat af kultur,” fortæller Chris Pedersen.

I programmet undersøger han den effekt blandt andet modebranchen – som han selv har været en del af i mange år – har på forbrugerne. Om det siger han:

”Jeg er selv blevet kritiseret flere gange for at dyrke modens skønhedsideal og for ikke at tage ansvar for unge piger og drenge, som så de billeder, jeg var med til at skabe. Det ansvar forsøger jeg at undersøge nu ved at vise, hvad det betyder for forbrugerne, når magasiner, virksomheder og medier viser et mere alsidigt billede af mande- og kvindekroppen.”

Chris Pedersen møder både forskere samt mode- og mediefolk, der på forskellig vis har beskæftiget sig med skønhedsidealer. Forskerne tæller blandt andre Giselinde Kuipers, Mads Meier Jæger og Jack Halberstam, som har undersøgt skønhedens formel, dens privilegier og sammenhængen mellem ideal og køn.

Han møder derudover modefolk som New York Times’ Vanessa Friedman og Vogues Suzy Menkes, der fortæller om deres oplevelse af idealernes historie samt giver deres bud på, hvorfor det er blevet et must at forholde sig til diversitet og ansvar i forhold til de idealer, vi producerer og reproducerer.

’Skønhedens magt’ kommer i seks afsnit og har premiere i morgen, den 10. november, klokken 20.30 på DR K. Se traileren til programmet herunder.


LÆS OGSÅ: “Programserie sætter fokus på afrikansk mode”