Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Telegrammet: Ugen i mode

Zayn Malik skal designe Versace, makeup-mærket Covergirl har en Coverboy og Roberto Cavalli står uden kreativ direktør.
Zayn Malik skal designe Versace, makeup-mærket Covergirl har en Coverboy og Roberto Cavalli står uden kreativ direktør.

I går startede lancerede Markberg deres senest samarbejde med blogger Marie Jedig i butikkerne. Tidligere har også Emily Salomon og Christina Dueholm arbejdet sammen med den danske taskevirksomhed.

For anden gang forlader, Peter Dundas, sin post som kreativ direktør hos italienske Roberto Cavalli. Den norskfødte designer var brandets chefdesigner fra 2002 til 2005, og nu siger han altså farvel endnu engang efter blot et halvandet år. Hvem der skal fylde hans sko ud, melder historien endnu ikke noget om.

I sidste uge udkom britiske Vogues modelfrie novembernummer, hvor helt normale kvinder pryder magasinets egenproducerede sider. Måske magasinet har startet en bølge? LOVEs chefredaktør, Katie Grand, vil rydde magasinets forside for modeller og gøre plads til den almindelige kvinde i deres februarnummer. Er man kvinde og mellem 15 og 35 år, kan man indsende et billede af sig selv eller bruge hastagget #LOVEME17 på Twitter og Instagram. 20 kvinder vælges ud i november og skal fotograferes af topmodel og Kardashian-søster Kendall Jenner, hvorefter modellen og Katie Grand vælger forsidekvinden.

Fra et magasin til et make-up-brand, der også skubber til konventionerne. Mærket, Covergirl, bruger for første gang en ’coverboy’, 17årige James Charles, som kampagnemodel for at vise, at make-up kan bruges af begge køn. James Charles er en YouTube-stjerne med 72.000 følgere på onlineplatformen og 465.000 Instagram-følgere.

Moschino skaber debat med sin kontroversielle SS17-kollektion, hvor piller pryder tasker og T-shirts. Designet menes at give associationer til misbrug og beskyldes for at idyllisere stofmisbrug. Mens tidligere stofmisbruger, Randy Anderson, appellerer til at boykotte både brandet og stederne, hvor kollektionen kan købes, er brandets kreative direktør, Jeremy Scott, ikke bange for at skabe kontroverser.

Tidligere medlem af One Direction, Zayn Malik, udvider sit CV og skal lave et designsamarbejde med Donatella Versace til modehusets linje, Versus. Til trods for at popstjernen ingen erfaring har med design, er Donatella Versace ikke spor i tvivl om sin nye co-designer, som kan give hende adgang til hans kæmpemæssige følgeskare.