Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Telegrammet: Ugen i mode

Tweed møder teknologi, topmodel lancerer endnu et designsamarbejde og Eastpak Artist Studio 2016 har fundet sit designteam.
Tweed møder teknologi, topmodel lancerer endnu et designsamarbejde og Eastpak Artist Studio 2016 har fundet sit designteam.

Topmodellen, Gigi Hadid, har for nyligt lanceret et designsamarbejde med Tommy Hilfiger, og nu kaster hun sig over sit andet design-gig. Den 21årige model skal designe en støvle for Stuart Weitzman som en del af hans efterårskollektion. Gigi Hadid er allerede inde på skodesignerens territorium, da hun er kampagneansigt for brandet.

Også herhjemme er opstår der designsamarbejder. It-girl og kreativ direktør, Pernille Teisbæk, er gået sammen med smykkedesigner og guldsmed, Orit Elhanati, om en smykkekollektion. Kollektionen, der er inspireret af månen, består af 16 halskæder, ørering, ringe og en ankelkæde, og de forhandles eksklusivt her fra oktober.

Designerne til Eastpak Artist Studio 2016 blev afsløret i denne uge – Kenzo, Vêtements, Christopher Reaburn, Nicopanda, Ami Paris, Wanda Nylon, House of Holland, Jacquemus, Giambattista Valli, Alexandre Vauthier og Inan er en del af designerprojektet i år. Også et wildcard, Zeba Safdar, der er studerende, kan tilslutte sig teamet af designere efter en online afstemning. De 12 designere skal lave hver deres kunstneriske version af en klassisk Eastpak-taske. Sammen med Eastpak og Designers Against AIDS skal designerne skabe opmærksomhed på HIV/AIDS verden over. Flere detaljer og billeder af taskerne afsløres i medio november, og en overordnet lancering finder sted d. 21. november.

Til Chanels show under modeugen i Paris blev tweed fusioneret med teknologi. Selve showet fandt sted i hvad der lignede et gigantisk Chanel-datacenter, hvor alle opkald og køb foregav at være lagret. To såkaldte ’CocoBots’ åbnede showet iført klassisk tweed kombineret med hvide robotlignende masker og støvler. Designeren bag, Karl Lagerfeld, påpegede: ”Det er op til os at tilføje maskinen sjæl.”

Store dele af modeindustrien arbejder på at blive mere bæredygtig – og at passe på klodens ressourcer kan i høj grad betale sig. Skuespilleren og oscarvinderen, Leonardo DiCaprio, har i samarbejde med Fisher Stevens lavet dokumentarfilmen, Before the Flood. som retter fokus på klimaforandringerne og de konsekvenser det har. Filmen har præmiere d. 31. oktober.