Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Instagram tilbyder brands effektmåling

Med en analyserapport af mediets rækkevidde og en ny måleenhed, udvider Instagram de strategiske kommunikationsmuligheder for virksomheder og professionelle brugere.
Med en analyserapport af mediets rækkevidde og en ny måleenhed, udvider Instagram de strategiske kommunikationsmuligheder for virksomheder og professionelle brugere.

At Instagram er et taknemmeligt medie for modebranchens – og andre branchers – æstetiske og kreative univers, er der ikke noget nyt i. Ligesom det også længe har været slået fast, at billedplatformen kan fungere som en strategisk kommunikationskanal. Men nu udvikler Instagram på det koncept med to nye tiltag, der i høj grad taler til virksomheders behov for dataviden og professionalisering.

Nye strategiske muligheder på Instagram
Med et afsæt i landene Tyskland, Spanien, Frankrig, Italien og England har Instagram analyseret, hvordan og hvor meget modeinteresserede brugere anvender mediet. Analysen har resulteret i en rapport, Feed Fashion, der blandt andet viser, at mere end en tredjedel af de adspurgte har købt en designervare, som de har opdaget på Instagram. Analysen viser også, at 45% af de modinteresserede følger enten et modebrand, en virksomhed eller fashionista for at få inspiration.

At få kortlagt data gør det muligt for virksomheder at navigere endnu mere strategisk på billedmediet og foruden den nyligt udgivet rapport, har mediet også lanceret en målefunktion. Den giver de professionelle brugere, heriblandt virksomheder, mulighed for at måle på hvem, hvad og hvor deres opslag rammer. For at kunne bruge funktionen skal man have en virksomhedsprofil, og målefunktionerne dækker følgende områder: visninger, rækkevidde, klik til website og følgeraktivitet. Mens visninger dækker over det samlede antal gange, opslaget er blevet set – én person kan se opslaget mange gange – dækker rækkevidde over, hvor mange unikke personer, der har set opslaget.

”Content is king!”
I dag er næsten alle brands på Instagram og gør det muligt for folk, der ikke har sin daglige gang i modeverden, at komme med på første række eller bag om scenerne til diverse modeshows. En af de danske brands, som prioriterer mediet højt, er GANNI med 166.000 følgere. Deres fokus er både på at vise kollektionerne, men også generere ikke produkt-relateret indhold for at skabe et helhedsbillede af virksomheden. De anvender især hashtags til at involvere forbrugerne, fortæller PR- og kommunikationschef, Helene Skytte.

”#gannigirls er baseret på alle de seje piger vi ser rundt omkring i gadebilledet, som er vores evige inspirationskilde. Det er samtidigt et hashtag som man som forbruger kan tage til sig, og dette giver en følelse af fællesskab og involvering. #ganniinspiration bruger vi til at vise vores følgere, hvad som fylder vores tanker i øjeblikket, og vi forsøger på den måde at vise et nuanceret billede af hvem vi er, og hvad vi står for,” uddyber hun.

Ifølge Helene Skytte er en troværdig præsentation af brand-DNA og at opretholde en tæt relation til sine følgere også vigtige parametre. ’Content is king’, lyder det meget rammende fra kommunikationschefen.

”Interaktion med ens følgere er enormt vigtigt. Man skal få det optimale ud af den unikke og direkte kontakt du har til dine (potentielle) kunder på de sociale medier. Vi har endnu ikke fundet svaret på, hvordan man får 1 millioner følgere over night, men jeg tror, at man med en fokuseret indsats kan gøre en forskel for sit brand,” forklarer Helene Skytte og tilføjer, at indholdet på GANNIs Instagram-profil løbende bliver evalueret og diskuteret.

”På den måde er vi hele tiden er i bevægelse og bliver ved med at tænke nyt. Vores profil er en virksomhedsprofil, og vi har adgang til diverse målinger, som vi gør brug af i vores evaluering.”