Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Vinderen af årets Guldknap 2016 er…

Tre danske brands var normineret til årets ALT for damernes Guldknap, og igen i år var det magasinets læsere, der afgjorde, hvem der skulle have prisen.
Tre danske brands var normineret til årets ALT for damernes Guldknap, og igen i år var det magasinets læsere, der afgjorde, hvem der skulle have prisen.

Siden 1984 har ALT for damerne hvert år hyldet dansk mode og kåret en dansk modevirksomhed, der har udmærket sig på modescenen, og i år er ingen undtagelse. Magasinet har, med moderedaktionen i spidsen, nomineret Samsøe & Samsøe, 2nd Day og Stine Goya til årets Guldknappris.

Alle tre brands viste deres efterårskollektion frem for modebranchens aktører i Skuespilhuset, og herefter blev det afsløret, hvem magasinets læsere havde kåret som årets vinder.

Guldknapprisen går i år til Stine Goya, hvis univers blev beskrevet som finurligt og eventyrligt. Og det var en meget glad chefdesigner, som fik prisen overrakt på vegne af brandet.

”Tusinde tak – hvor er jeg fuldstændig for vildt glad! Respekt til ALT for damerne for at udvikle jer og samtidig står fast, på det, I er. Det har taget mig mange år at lære netop det. At bygge sit eget brand er knokleri og hårdt arbejde, og denne pris gør virkelig, at det er det værd,” lød det fra Stine Goya, der også takkede sine kunder og dedikerede team.

Læserne kårer vinderen
Selvom designerprisen har eksisteret i mere end 30 år, er det et relativt nyt tiltag, at det er læserne, som kårer vinderen. Og ifølge ALT for damernes chefredaktør, Tina Nikolaisen, giver det rigtig god mening, at det er læserne af ALT for damerne og brugerne på alt.dk, som vælger vinderen.

”Det er jo dem, der køber tøjet, og ved, hvad der fungerer. Det er også en måde, hvor vi på redaktionen får et indblik i, hvor vores læsere er rent modemæssigt, og det kan vi bruge, når vi f.eks. laver modeserier,” forklarer hun til Fashion Forum.

LÆS OGSÅ: ”Guldknappen 2016: Hvem er de nominerede?”