Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Henrik Vibskov skal kuratere udstilling i Milano

Den danske designer, Henrik Vibskov, er udnævnt som kurator for Mindcraft 2017. Statens Kunstfond fortæller her hvorfor.
Den danske designer, Henrik Vibskov, er udnævnt som kurator for Mindcraft 2017. Statens Kunstfond fortæller her hvorfor.

Dansk design og håndværk er blevet vist frem på Statens Kunstfonds årlige udstilling, Mindcraft, i Milano siden 2008. I de to forgangne år har designduoen, GamFratesi, kurateret og iscenesat udstillingen med stor succes – sidste år vandt Mindcraft både en Milano Design Award og en German Design Award.

Men nu tildeles kuratorrollen designeren, Henrik Vibskov, der skal sammensætte den kommende Mindcraft udstilling i Milano, som løber af stablen i april 2017 under Milano Design Week.

”Vi har valgt Henrik Vibskov som kurator, fordi han er rigtig dygtig til at iscenesætte og fortælle historier, hvilket er vigtigt, når man skal præsentere noget på en platform som Mindcraft i Milano,” fortæller Formanden for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg, Astrid Krogh, og fortsætter:

”Det er bliver hans opgave at blande kortene på en ny måde og flette værkerne sammen. Henrik Vibskov har et blik for nye strømninger, og så er han et internationalt kendt navn, hvilket også er væsentligt.”

På mindcraftexhibition.com fortæller Henrik Vibskov, at det er hans intention at skabe en ramme for deltagerne, som både lader dem spille og udfordre sig selv. Udstillingen sigter mod at styrke dialogen og samspillet mellem designere og de besøgende med en aktiv og performativ opsætning.

”Udstillingen vil være en fremvisning af værkerne, men også historien om den kreative proces og vision, som har formet dem. Den kommende Mindcraft 2017 vil være en fuld oplevelse, hvor de sociale arrangementer og aktiviteter indarbejdes i showet,” lyder det fra designeren, der selv var en af de udstillende sidste år.

Foruden at profilere dansk design og håndværk til en international skare af meningsdannere, fagfolk, producenter og presse, sigter udstillingen mod at hjælpe deltagerne med at etablere nye kontakter.