Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

CIFF giver plads til modens fremtid

Future of Fashion havde fået en stand på CIFF. De unge designtalenter var glade for oplevelsen, men kunne godt have ønsket sig lidt mere interesse.
Future of Fashion havde fået en stand på CIFF. De unge designtalenter var glade for oplevelsen, men kunne godt have ønsket sig lidt mere interesse.

Efter tirsdagens Future of Fashion show pakkede de unge designere kollektionerne og rykkede ind i Bella Center. I løbet af CIFF udstillede de unge designere side om side med henblik på at tiltrække opmærksomhed fra resten af modeverdenen. Men hvordan oplever en flok nyudklækkede designere egentlig at blive kastet ud i den særlige verden, en modemesse er. Vi fangede tre af dem til en snak om det.

En fed chance
Signe Dahl Sørensen fra VIA Design føler sig privilegeret. Ganske vist var hendes designs ikke fysisk en del af det stort anlagte Future of Fashion show i tirsdags. VIAs afgangsshow blev i stedet vist på video. Alligevel har det været en positiv oplevelse for hende at være en del af Future of Fashion standen på CIFF.

”Det er en super fin mulighed for at vise sig frem. Det er en fed chance at få,” siger hun, da vi fanger hende fredag eftermiddag. Ved hendes side står hende meddimittend, Annika Meine. Hun er blevet positivt overrasket over messedeltagelsen.

”Det har været spændende at være helt tæt på og få lov til at snakke med folk om sit eget. Det har været nemmere, end jeg troede, at komme i dialog med folk og få skabt nogle kontakter,” siger hun.

Enkelte hår i suppen
Begge designtalenter har haft besøg af en række forskellige folk. Der har været interesse fra producenter, virksomheder og andre studerende, og begge designere har haft besøg af den spanske modemastodont, Inditex, som de forinden havde haft en samtale med. Alligevel kunne de godt ønske sig endnu flere besøgende.

”Der måtte gerne have været endnu mere fokus på, at vi er her,” siger Annika Meine, som får et tilkendegivende nik fra Signe Dahl Sørensen, der er enig. Både hun og Signe Dahl Sørensen ville ønske, at de havde været en del af showet på Børsen om tirsdagen, hvor det kun var dimittender fra Designskolen Kolding og Kunstakademiets Designskole, der deltog.

”Det var et langt show, og der var virkelig varmt på Børsen. Derfor var det heller ikke nemt at få folk til at blive indenfor og se vores show på skærmene. Det var lidt ærgerligt,” fortæller Signe Dahl Sørensen.

Og selvom man var en del af tirsdagens show, var der alligevel lidt udfordringer. Liselotte Hornstrup fra Designskolen Kolding fik vist sit tøj, men kunne godt have ønsket sig et strammere koncept.

”Folk ville se showet og var måske ikke så interesseret i at høre talerne. Det var naturligvis dejligt for os dimittender, men det ville nok have passet bedre i et andet format, fortæller hun.

”Derudover var det svært at komme i kontakt med folk efter showet, og der har det været nemmere at snakke med folk her på CIFF,” fortsætter Liselotte Hornstrup.

Og generelt har det været en god oplevelse at deltage på messen.

Kommerciel interesse
”Det har været meget positivt. Der har været rigtig fin interesse, og jeg har talt med både italienere, nordmænd og folk fra New York og Ringkøbing. Folk har været glade for at se noget helt andet,” siger hun.

Generelt er hun tilfreds med interessen. Blandt andet har hun haft besøg af folk, der ville sælge hendes kollektion i deres butikker.

”Ja, der har været både danskere og svenskere, der ville købe mit tøj. Det er dejligt, da jeg jo har lavet hele kollektionen med henblik på at det kunne sælges. Men jeg har ikke villet sælge på baggrund af det, der hænger her. Det er ikke salgsprøver, så det fik de at vide. Til gengæld har vi aftalt, at jeg kigger forbi med de rigtige prøver efterfølgende,” siger hun.

Og det er ikke kun tøjet, der har fået interesse.

”Jeg har faktisk haft besøg af en bøjleproducent, som gerne ville kigge nærmere på mine bøjler,” griner Liselotte Hornstrup og peger på rækken af bøjler lavet af rå uforarbejdede grene.

De tre designere er godt trætte ovenpå en hård uge. Og når de har fået noget velfortjent søvn, er der ingen tvivl om, hvad fremtiden skal byde på. Alle tre vil prøve sig af som selvstændige med eget design, og i den forbindelse roser de alle det mentorforløb, som denne gang var en del af Future of Fashion. Kimen til de fremtidige drømme er dermed lagt med deltagelsen i Future of Fashion, og ingen af designerne ville være oplevelsen foruden.

Liselotte Hornstrup opsummerer det hele meget rammende.

”Det har været det hele værd,” slutter hun.