Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

House of Dagmar: Tid til at kigge mod udlandet

CEO Karin Söderlind håber debut-showet i København vil bringe dem tættere danske kunder.
CEO Karin Söderlind håber debut-showet i København vil bringe dem tættere danske kunder.

For House of Dagmar, der til dagligt drives af de tre søstre Karin, Kristina og Sofia, er Danmark ikke ukendt grund. De har flere gange udstillet på messerne under Copenhagen Fashion Week, men de har aldrig før været en del af showkalenderen. Det er de denne gang og med god grund. De vil have bedre fat i danskerne.

”Normalt, når vi deltager under Københavns modeuge, er det for at møde svenske, norske og nordeuropæiske indkøbere. Denne gang har vi fokus på Danmark, så vi håber, at et show vil være med til skabe opmærksomhed på det danske marked”.

House of Dagmar har de sidste par år oplevet vækstrater på over 30% på hjemmemarkedet i Sverige, og selvom der i Danmark ofte er en opfattelse af, at svenskere går i svensk frem for dansk tøj, er det, ifølge Karin Söderlind, en forholdsvis ny udvikling.

”For 10 år siden var alting internationale brands i Sverige, men det har ændret sig. Det er som om svenskerne igen er stolte af deres egne mærker, og det kan vi mærke. Man kan godt vokse sig stor på det svenske marked, og vi ligger på et meget godt niveau her, så vi synes, det er tid til at kigge mod udlandet nu.”

Og fokus på udlandet, skal ikke kun findes i showafviklingen i København. House of Dagmar har også ansat en ny medarbejder med ansvar for internationalt salg, der kommer fra Helmuth Lang, til at supplere de udenlandske agenter, der er tilknyttet House of Dagmar.

Boho vs Minimalisme

Når man taler med kollegaer på den anden side af Øresund, rammer samtalen let forskellen mellem svensk og dansk mode.

”Det bliver jo lidt stereotypt, men generelt tror jeg stadig danskere er lidt mere afslappede, hvorimod vi svenskere er mere minimalistiske. Men jeg foretrækker ikke det ene frem for andet. Jeg kan vældig godt lide dansk stil.”

Dagmars show i København betyder også, at brandet ikke, som vanligt, afholder show i Stockholm. Det har været en svær beslutning ikke at vise i Stockholm, men Karin fremhæver, at House of Dagmar stadig vil være en del af Stockholm Fashion Week. De har blot fundet andre måder at servicere den svenske kundeskare på.

House of Dagmar udstiller på Revolver og afholder show i dag, torsdag, på Børsen.