Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Inditex slår H&M på vækst i foråret

To af verdens største tøjkoncerner kæmper om fast fashion-forbrugerens gunst. H&M har stadig førertrøjen, men Inditex haler kraftigt ind på svenskerne.
To af verdens største tøjkoncerner kæmper om fast fashion-forbrugerens gunst. H&M har stadig førertrøjen, men Inditex haler kraftigt ind på svenskerne.

Selvom der på verdensplan er blevet lagt flest penge i H&M i det indeværende forår, så kan Inditex notere sig en stigning på 12% i omsætningen forhold til samme tid sidste år – og H&M kun 5%. Det vil sige, at de to giganter ligger tæt omsætningsmæssigt efter dette første kvartal – H&M med €5,03 mia. og Inditex med €4,9 mia. Kigger man på finansårene 2013/2014 samt 2014/2015, så var de betydelige bedre for H&Ms omsætning. Særligt marts og april måned i år har været præget af tilbagegang.

Inditex er verdens største tøjretailer, og deres indtjening er baseret på de over 7000 butikker de ejer verden over i 90 lande, heriblandt 2020 Zara-butikker. Størstedelen af selskabet er stadig ejet af Armancio Ortega – verdens anden rigeste mand. H&M har over 4000 butikker på verdensplan – de 79 af dem er i Danmark. Sammenlignet med maj 2015 har H&M tilføjet 438 nye butikker til porteføljen på det forgangne år.

Inditex har især haft succes med de seneste år at holde igen med fysiske butikker, og i stedet pushe deres online agenda. Særligt forretningsmodellen med, at kunden kan afhente og returnere onlinevarer i de fysiske butikker har vist sig gunstig, fordi mange forbrugere faktisk ender med at købe ekstra varer med hjem.