Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Telegrammet: Ugen i mode

Denne uge har budt på røde løbere, slave-anklager mod popdronningen Beyonce og endnu et nyt kreativt indspark fra Girls-stjernen Lena Dunham.
Denne uge har budt på røde løbere, slave-anklager mod popdronningen Beyonce og endnu et nyt kreativt indspark fra Girls-stjernen Lena Dunham.

Ny LGBT-dokumentar
Den produktive Girls-stjerne Lena Dunham viser intet tegn på at sænke farten. Ud over en udgivelse af hendes teenagedagbøger i tirsdags OG en forestående sjette sæson af hit-serien Girls, er det nu blevet offentliggjort, at multitalentet har produceret en dokumentarfilm, som bliver vist på HBO d. 20. juni. Dokumentaren Suited er en LGBT modefilm, som skildrer skrædderiet Bindle & Keep i Brooklyn, der er specialiseret i skræddersyede jakkesæt til transkønnede klienter. Portrættet af tøj til queer-miljøet lægger sig tæt på ad den aktuelle modeudvikling, hvor flere og flere modehuse dropper deres herre- og damekollektioner til fordel for unisex-kollektioner. Se den, hvis du elsker det Dunham’ske islæt og interesserer dig for den flydende overgang imellem køn og mode.

Beyonce får høvl for Ivy-kollektion
Popstjernen, der især er kendt for at promovere kvinders rettigheder og kalder sig selv feminist –  hvilket også var et gennemgående tema på hendes nye album Lemonade – er endt i lidt af en shitstorm. Beyonce og Topshop har ifølge den britiske avis The Sun fået organisationen Anti-Slavery på nakken for ikke at have overholdt de etiske retningslinjer for produktion. Såh, hvis du havde en løbejakke fra Ivy-kollektionen i tankerne, så kan du jo lige overveje, at den koster det samme som syerskens månedsløn på Sri Lanka – eftersigende svarende til 830 kr. Hmm…

Diane von Furstenberg udnævner ny chefdesigner
Diane von Furstenberg meddelte i mandags, at den britiske designer Jonathan Saunders er blevet udnævnt til Chief Creative Director for brandet. Saunders har siden 2003 designet womenswear i eget navn, hvor innovative prints og mønstre samt et upåklageligt håndværk er blevet hans varemærke. Derfor virker den nye chefdesigner nærmest som et match made in heaven for det notoriske modehus, der har gjort farverige prints til sin signatur.

Modelhorrorfilm til Cannes
Det kan ikke komme bag på nogen, at der i sidste uge til og med denne uge bliver afholdt den famøse Cannes-festival. Danske Nicolas Winding Refn deltager og har i år droppet hans BFF Ryan Gosling til fordel for den unge Elle Fanning i modelhorrorfilmen The Neon Demon, der får dansk premiere d. 9. juni. I filmen medvirker bl.a. topmodellen Abbey Lee og den tidligere Matrix-stjerne Keanu Reeves.