Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Derfor fik Honduras taletid til Copenhagen Fashion Summit

Her fortæller Copenhagen Fashion Summit, hvorfor den honduranske præsident sidste torsdag gik på talerstolen under verdens største bæredygtighedskonference.
Her fortæller Copenhagen Fashion Summit, hvorfor den honduranske præsident sidste torsdag gik på talerstolen under verdens største bæredygtighedskonference.

Den sidste uge har mange honduranere tilkendegivet deres frustration og vrede på Copenhagen Fashion Summits Facebookside. De er alle uforstående overfor, at deres præsident, som i deres øjne ikke fortjener opmærksomheden fra de mere end 1200 deltagere på konferencen, fik lov til at få 10 minutters taletid på Copenhagen Fashion Summit.

Her fortæller Copenhagen Fashion Summits Eva Kruse, hvordan og hvorfor den honduranske præsident, Juan Orlando Hernández, kom på programmet.

”Den honduranske præsident Juan Orlando Hernández blev inkluderet i programmet for Copenhagen Fashion Summit 2016, verdens største begivenhed om bæredygtighed i modebranchen, på baggrund af en anmodning fra hans kontor eftersom han ønskede at fortælle om Honduras’ planer for en bæredygtig udvikling af tekstilindustrien i landet. Honduras er et af de fattigste lande i Latinamerika. Samtidig har de en væsentlig tekstilindustri, som ved at blive yderligere styrket og mere socialt og miljømæssigt ansvarlig kan medvirke til at reducere fattigdom og skabe bedre arbejdsforhold.

Copenhagen Fashion Summits vision er en bæredygtig global mode- og tekstilindustri. For at kunne nå denne vision er det nødvendigt, at alle stakeholders sidder med om bordet, og her spiller de store tekstilproducerende lande en essentiel rolle. Dette er ikke ensbetydende med, at vi legitimerer deres syn på områder såsom menneskerettigheder, arbejdsforhold eller regeringspolitik. Men vi bliver nødt til aktivt at involvere og gå i dialog med de lande, der producerer størstedelen af mode og tekstil globalt set for netop at kunne skabe bæredygtig forandring i branchen. Som en af de største eksportører af tekstiler til det amerikanske marked inkluderer dette også Honduras og dets tekstilindustri,” udtaler Eva Kruse.

Som Carry Somers, grundlægger af Fashion Revolution, skrev på Huffington Post i onsdags, så skal jobs i tekstilindustrien ikke være for enhver pris – fattigdom skal ikke være lig med umenneskelige arbejdsforhold, tværtimod må og skal ambitionen være anstændighed frem for alt. Derfor opfordrer Carry Somers modeindustrien til at tage præsidenten op på hans indledende og afsluttende bemærkning: Hvis den internationale modebranche ønsker at besøge den honduranske tekstilproduktion, så henter han dem personligt i lufthavnen – så man kan få syn for sagen, og se hvordan produktionsforholdene er. Den honduranske præsident Juan Orlando Hernández får højst sandsynligt travlt det næste stykke tid.