Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Won Hundred åbner ny butik på Nørrebro

Container 01 skal sælge udgående kollektioner fra brandets arkiv, og være med til at minimere udsalg i egne butikker og hos detailkunder, fortæller salgsdirektør Jakob Hillerup.
Container 01 skal sælge udgående kollektioner fra brandets arkiv, og være med til at minimere udsalg i egne butikker og hos detailkunder, fortæller salgsdirektør Jakob Hillerup.

Container 01 bliver en såkaldt ’arkiv’butik, der skal fungere som en kanal til at hjælpe brandets egne konceptbutikker og wholesale-afdelinger med at realisere rester og tidligere sæsoners lager. Hermed tilslutter Won Hundred sig en tendens som både Ganni, Acne og Wood Wood også praktiserer i København, og med en placeringen på Guldbergsgade på Nørrebro lander Won Hundred midt i et energisk lokalmiljø.

Ifølge salgsdirektør Jakob Hillerup, så er denne type butik vigtig for Won Hundred lige nu, fordi den kan optimere de almindelige konceptbutikker med færre udsalgsperioder, og sikre de altid står skarpe med de nyeste kollektioner. For det andet kan den ramme en anden målgruppe, som ikke kommer i brandets egne konceptbutikker eller de multibrandbutikker, der forhandler Won Hundred.

”Sådan en butik skal ikke bare kendes som et udsalgssted, men skal drives som en spændende og inspirerende butik, hvor man finder udgået sæson styles og ikke mindst samples, der måske aldrig er gået i produktion – således at man faktisk finder noget unikt og anderledes. Vi håber også at kunne undgå at holde massive lagersalg, som jeg mener er skadelige for vores detailkunder og branchen generelt, og i stedet sælge restlager ud gennem hele året til mere normale priser – således vi ikke skader vores eksisterende detailkunder, som jo er vores kerneforretning,” siger Jakob Hillerup.

Og det er ikke kun herhjemme at Won Hundred dukker op i gadebilledet. I marts åbnede brandet deres første butik i udlandet, i Amsterdam, som Jakob Hillerup kalder Won Hundreds andet hjemmemarked.

”Holland er et fantastisk godt land for os, og det at have en konceptbutik er et stærkt branding vindue. Holland var det oplagte valg, da vi har vores eget wholesale-setup dernede og dermed egne folk på stedet,” forklarer Jakob.

Men selv om Won Hundred lige nu oplever en stærk omsætningsmæssig vækst, så betyder det ikke, at der skal åbnes butikker fra en ende af.

”Fremadrettet skal vi i Won Hundred fokusere på wholesale og ideen er ikke, at vi skal ud og åbne en masse butikken i udlandet, selvom vi selvfølgelig er åbne overfor muligheder, når de rigtige opstår. Vi skal først og fremmest have det rigtige wholesale-setup på det enkelte marked på plads, og derefter kan egne butikker komme på tale som en potentiel vækst- og brandingmulighed,” forklarer Jakob.

Container 01 åbner den 11. maj på Guldbergsgade 29, 2200 Nørrebro.